avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autorizație de construire pentru o anexa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita

Buna ziua!

In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 MP.

As dori sa o intabulez in Cartea Funciara, dar fiind dat faptul ca am construit - o fara acte, nu pot.

Terenul este intabulat pe numele meu, obținut prin Sentința Civila, iar construcția nu afecteaza vecinii sau drumul public.

Nu este nevoie de racordare la energie, telecomunicații, apa-canal etc.

Care este procedura autorizarii sau cum obtin documentele care ma lasa sa o intabulez de la Serviciul Urbanism? Cam cat ar costa tot proiectul + primărie?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
Simona.Dunca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 23:00, 2 Iulie 2020
Parcurgeti procedura de realizare proiect tehnic
Solicitati la serviciul urbanism din primaria teritoriala eliberarea de autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Realizati proces verbal de receptie finala
Copii ale tutror documentelor le depuneti la ocpi
Mulțumesc pentru raspuns.

Acel P-V de recepție de unde il obtin, cu ajutorul proiectantului care va realiza proiectul tehnic sau de la Primăria orașului?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2020
Simona.Dunca, utilizator
Un proiect cu toate avizele o sa va coste undeva pe la 7.000-9.000 de lei. In loc de proiect puteti incerca sa faceti o expertiza (la expertul cu care colaboreaza firma noastra le face cu 1.000-1.300 de lei), iar in baza acelei expertize primaria elibereaza adeverinta necesara pentru inscriere in cartea funciara.

Puteti gasi aceasta modalitate descrisa in legea 50/1991 art. 37

(6) Dreptul de proprietate asupra construcțiilor se înscrie în cartea funciară în baza unui certificat de atestare, care să confirme că edificarea construcțiilor s-a efectuat conform autorizației de construire și că există proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, sau, după caz, a unei adeverințe/unui certificat de atestare a edificării construcției. În cazul construcțiilor pentru care execuția lucrărilor s-a realizat fără autorizație de construire, iar împlinirea termenului de prescripție prevăzut la art. 31 nu mai permite aplicarea sancțiunilor, certificatul de atestare/adeverința privind edificarea construcției va fi emis/emisă în baza unei expertize tehnice cu privire la respectarea cerințelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcții, inclusiv cu încadrarea în reglementările de urbanism aprobate, care să confirme situația actuală a construcțiilor și respectarea dispozițiilor în materie și a unei documentații cadastrale. În situația în care în expertiza tehnică se constată neîndeplinirea tuturor cerințelor fundamentale și a celor relative la încadrarea în reglementările de urbanism, nu se eliberează certificatul de atestare/adeverința privind edificarea construcției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua poparoxy poparoxy Este adevarat ca o constructie noua se poate intabula din oficiu in 5 ani daca locatarii fac dovada locuirii in spatiul respectiv? (vezi toată discuția)