avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cheltuleli de spitalizare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cheltuleli de spitalizare

Buna ziua!
In cazul in care am avut un accident cu victima, cazul a fost clasat, victima nu a depus plandere.
Cine suporta cheltuielile de spitalizare?
Multumesc.
Buna ziua,
Din cate cunosc... Spitalul emite la externare factura pe numele pacientului si acesta va poate chema in instanta, daca ati fost gasit vinovat de producerea accidentului, pentru plata acesteia.
Dvs. puteti chema in solidar firma unde aveti RCA valabil pentru plata acestei facturi...
Mai există și varianta ca victima să dea în judecată asigurătorul RCA pentru daune morale și materiale și în același timp, să înștiințeze spitalul despre proces ( la început, normal ), ca spitulul să poate să vină și el, ca parte civilă, să-și recupereze cheltuielile. Toate acestea, daunele si scheltuielile sunt suportate de asigurătorul RCA, fără să-l afecteze pe șoferul care sste răspunzător de producerea accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizari mihai82 mihai82 Am avut un accident de masina in urma caruia soferul masini cu care mam ciocnit o fost grav ranit . Ma dat in judecata si in sentinta scrie asa \" In baza ... (vezi toată discuția)