avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot lua custodia fetiței?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot lua custodia fetiței?

Am trăit în concubinaj 8 ani in urma caruia a rezultat o fetița de 7ani.Am plecat de acasă de la concubin pe motiv că nu ne mai înțelegeam.Cum pot lua in custodie fata?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:21, 8 Iulie 2020
ati plecat fara copil ? daca da, cand ?
Buna ziua,

Daca fetita este in grija dumneavoastra, locuinta acesteia poate fi stabilita la dumneavoastra, conform art. 400 din Codul civil.

Orice masura, referitoare la minori, este luata in acord cu principiul preeminentei interesului superior al acestora.

Instanta de tutela va determina si forma de autoritate parinteasca, de regula, autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti.

In situatii de exceptie , cand este demonstrata o conduita de risc fata de minor, autoritatea parinteasca poate fi exercitata de un parinte.

Fostul concubin poate fi obligat la plata unei pensii de intretinere, in cota procentuala de 25 %din venitul net realizat, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șansele dvs depind de data de la care ați plecat din domiciliul comun și de motivele care v-au determinat să plecați fără fetiță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală. Utilizator0405 Utilizator0405 Bună ziua. Cum as putea să obtin custodia totală? Tinand cont ca am doar o singură dovadă deoarece am fost o singură data la politie deși au fost mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, recent am divortat de fostul sot la notar s-a stabilit ... Adriananyco Adriananyco Buna ziua, recent am divortat de fostul sot la notar sa stabilit ca copilul sa ramana la mine, recent a venit in vizita la copil a stat 30 de minute si a ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Maldivevisfrumos Maldivevisfrumos Buna seara. Soțul meu a plecat de acasă pe data de 16 Noiembrie 2019 , iar pana in momentul de fata nu și- a căutat fata deloc ( i a trimis fetei de ... (vezi toată discuția)