Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stergerea datelor cu caracter personal

Buna ziua,

In data de 03.07.2020 am incetat contractul de munca la compania la care imi desfasuram activitatea.
Va rog sa imi spuneti daca ma pot folosi de "dreptul de a fi uitat" si care sunt pasii de urmat pentru o astfel de solicitare.
Mentionez ca, in cadrul companiei, pe langa datele cu caracter personal necesare intocmirii contractului de munca, aveam telefon de serviciu, adresa de e-mail si carti de vizita.
Acest drept se aplica si pentru datele cu caracter personal necesare intocmirii dosarului de personal?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
raluk89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 9 Iulie 2020
Nu cred, ca timp de 75 de ani trebuiesc pastrate dosarele de personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa "ies" dintr-un contract cu ajutorul gdpr? cen83 cen83 M-am gandit la un aspect intrucat doresc sa ies dintr-un contract incheiat cu Orange, dar se aplica oricarui furnizor de servicii. Speta: Imi exprim dreptul ... (vezi toată discuția)
Durata pastrare acte birou notarial vlvasile17 vlvasile17 Salutare, Acum 3 ani am fost la unicul birou notarial de la mine din oras pentru a-mi legaliza niste acte, mai exact cartea de identitate, certificat si ... (vezi toată discuția)
Angajat - angajator P|N|M P|N|M Buna Ziua, am fost la un interviu pentru o anumita companie, dupa mai multe etape de selectie sunt anuntat ca voi fi angajatul acestei companii si mi s-a ... (vezi toată discuția)