avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere legale de Craciun
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere legale de Craciun

Buna seara,

In primul rand va multumesc ca existati.

In al doilea am o problema pe care nu am putut-o rezolva cautand informatii cu ajutorul motoarelor de cautare.

Problema mea sta in felul urmator:
Lucrez la un hipermarket din Bucuresti. Aici bineinteles am doua libere pe saptamana care nu sunt neaparat sambata si duminica ci de multe ori sunt in timpul saptamanii. Mentionez ca primesc un spor pentru weekend.

Toate bune si frumoase pana cand seful meu mi-a prezentat orarul pentru saptamana viitoare si anume aceste libere sunt in zilele de 25 si 26 decembrie. Pe data de 25 magazinul este inchis bineinteles.

Intrebarea mea este urmatoarea: Nu ar trebui sa mai beneficiez de inca un liber pentru aceasta saptamana? Din cate am auzit de la prieteni daca o zi libera legala cade intr-o zi de weekend si este in orar prezentata ca liber nu mai este nevoie sa primesc liber suplimentar.

Sunt foarte confuz in legatura cu aceasta problema si va rog daca ati putea sa ma ajutati cu informatii si v-as mai ruga sa mentionati si articolele din codul muncii sau alte legi adiacente pentru a le prezenta sefului meu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Coolflo , utilizator 13:53, 17 Decembrie 2009
Buna ziua din nou,

Va multumesc tuturor pentru ajutor. Din interpretarea mesajelor primite am inteles urmatoarele:

Angajatorul trebuie sa acorde 2 zile de repaus saptamanal plus doua zile libere legale deci in total 4 zile. Dar deoarece un liber legal cade intr-o zi de weekend acest liber legal se anuleaza si nu mai trebuie compensat deci rezulta simplu ca trebuie sa primesc trei zile libere (2 de repaus si una de zi liber legal).

Consider acest rationament simplu si inteligibil desi legea romana este interpretabila.

Va multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Gyna Gyna Eu am fost la serviciu pe 25 Dec.(Duminica) , pe 26 Dec.(Luni), pe 1Ian.(Duminica) si pe 2 Ian.(Luni).In acest an mi-am petrecut sarbatorile la serviciu.Este ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele libere national in weekend. ciprian2097 ciprian2097 Buna seara, In cazul in care trebuie sa muncesc pe data de 30 noiembrie, respectiv 1 decembrie, acestea fiind zile libere nationale, este angajatorul ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend și zi libera legal Liliana33 Liliana33 Bună ziua! Lucrez în cadrul unei firme private care are activitate 7 zile din 7, astfel ca o săptămână sunt libera în weekend și următoarea lucrez în ... (vezi toată discuția)