avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vecini rromi se bat/cearta/distreaza non stop noaptea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vecini rromi se bat/cearta/distreaza non stop noaptea + cainele lor latra non stop

Va rog sa ma ajutati. Efectiv nu stiu ce sa mai fac!
O familie de rromi s-a mutat de mai bine de 3 ani sub apartamentul meu, intr-un bloc nou.
De cand au venit, certurile, bataile sau petrecerile sunt la ordinea zilei.... pardon, la ordinea NOPTII.

NU au un job normal cu program normal, sunt lautari. Adica sunt 90% acasa certandu-se si 10% pleaca la cantari si vin inapoi in mijlocul noptii 3-4-5 dimineata, din nou, scandal la ordinea zilei.

Vibreaza peretii de galagie! Am chemat politia in mod repetat. Fumeaza si au geamurile deschise si De multe ori o vad venind (lumini ale politiei in mijlocul noptii cu geam la strada principala) si brusc fac liniste si se prefac ca nu s-a intamplat nimic.
O data le-au zis politiei ca ei nici nu sunt acasa si ca noi (vecinii de deasupra) suntem nebuni si agresivi verbal (complet minciuni nici nu am vorbit/interactionat vreodata.

Ideea e ca nimic nu s-a schimbat. MAI RAU - si-au luat un caine mic, ceva chiwawa care latra absolut NON STOP si mai ales noaptea, cand ei urla si se cearta !!!!!!!!

Am ajuns la capatul puterilor. Politia mi-a zis ca daca nu ii prinde cu muzica tare sau ceva, nu le pot face nimic. Am incercat sa ii rog sa vina ‘pe ascuns’ dar tot fara efect. Le dadeau avertisment si plecau. Uneori si politiei ii era frica sa intervina cand auzeau sa sunt rromi. Ziceau ‘nu avem ce sa facem, la constatare nu e zgomot’ si plecau.

Am inregistrat urletele lor cu telefonul dar politia mi-a zis ca nu se considera probe inregistrarile astea si ca ‘sa fac o cerere la primarie si cam atat. Adica abureala. Nu se va face nimic!!

Am discutat cu vecinii ceilalti. Aparent ii aude tot palierul de la etajul lor. Mai ales cand se bat in scara blocului. Dar nimeni nu ia masuri pentru ca LE E FRICA !!
Acesti rromi ameninta in stanga si in dreapta ca ‘stiu ei persoane sa ne faca bine’. Toate celelalte apartamente nu sunt invecinate in zona de dormit cu acesti rromi iar certurile lor nu se aud fix in dormitoarele altor vecini. Doar fix in al meu, ca avem aceeasi structura la apartament, eu stand la etaj superior.


Vecinul ce locuia fix sub ei si care ar fi putut reclama si el a murit de peste 2 ani si apartamentul e gol acum, familia nu a revandut si nu inchiriaza - sunt plecati din tara sau nu am idee - . Iar ceilalti sunt speriati sa ia masuri concrete.

M-am imbolnavit in acesti ani. Va rog ajutati-ma. Niciun dop de ureche din lume nu acopera acele sunete si vibratii. Ma trezeam si cu sange in ureche uneori.
Ce pot face legal?? Fac orice!

Nu ma pot muta, am credit la ap asta o groaza. E practic prima mea casa... poftim noroc cu hal de specimene nenorocite!!! Vreau doar liniste macar de la 12 noaptea pana la ora 6!! Macar atat!!

Ajutor!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
Lastresort, utilizator
Am specificat, LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018 -care ABROGA vechea Lege 230/2007, de infiintare si functionare a asociatiilor de proprietari!!!
Dar trebuie inteles ca existenta acelui regulament nu da DREPTUL asociatiei sa ii amendeze pe cei ce incalca normele de conduita/convietuire, dar cu implicarea asociatiei de proprietari , reclamatia depusa la politie de cel viciat are mai multa greutate.
Amenzile au crescut pentru cei ce nu respectă liniștea. Cei care fac gălăgie se pot alege cu amenzi de 1.500 de lei. Față de anii precedenți, această regulă se aplică acum și pentru patronii de localuri.

Persoanele care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare vor fi amendate sau li se va impune să presteze ore de muncă în folosul comunității, conform Legii nr. 192/2019, care a fost publicată în Monitorul Oficial în octombrie 2019 și care se va aplica din 26 ianuarie 2020.

Ore de liniște la bloc în 2020
Orele de liniște, stabilite prin lege, se află cuprinse în intervalul 22:00 și 08:00 și între 13:00 și 14:00. Pentru a detecta zgomotele exact, polițiștii vor fi dotați cu aparate speciale cu care pot măsura nivelul de zgomot. Cine are în plan o super petrecere trebuie să știe că riscă amenzi serioase.
„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, prevede legea.

Ce amendă primești dacă nu respecți orele de liniște
Amenda pentru nerespectarea orelor de liniște în intervalele precizate pleacă de la 500 de lei și poate ajunge până la 1.500 de lei, în funcție de gravitatea situației și antecedente.
Legea se aplică atât în cazul persoanelor fizice, cetățeni care merg în vizită într-o anumită zonă sau locatarii unui bloc, cât și peroanelor juridice. Aici sunt vizate în special firmele care au sediul într-o clădire rezidențială. Amenzile sunt aceleași în ambele situații.

Firmele care încalcă în mod repetat această lege, pot fi sancționate cu întreruperea temporară a activității localului pentru cel mult zece zile și cel mult 30 de zile. Această sancțiune se aplică dacă se observă că amenzile nu-și ating scopul inițial.

Amenzi pentru cei care recidivează
Potrivit avocat.net cei care își deranjează în mod repetat vecinii (asta înseamnă, conform legii, „repetarea contravențiilor (…) într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte”) vor primi amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Această sancțiune se va aplica celor care deranjează în timpul orelor de liniște, respectiv între orele 22:00 și 8:00 și orele 13:00 și 14:00. Mai mult decât atât, legea nouă stabilește ca alternativă la această amendă sancțiunea muncii în folosul comunității: între 70 și 120 de ore de muncă.

Tot cu o amendă mai mare (între 3.000 și 6.000 de lei) sau cu ore de muncă în folosul comunității (între 100 și 150) vor fi pedepsiți și cei care vor organiza petreceri private și care vor folosi aparaturi muzicale care pot tulbura liniștea locuitorilor (fie că petrecerile au loc în corturi, în spații neacoperite sau în alte amenajări din apropierea locuințelor sau a imobilelor cu caracter social din orașe). Și această sancțiune se aplică tot în cazul în care fapta se repetă într-un interval de 24 de ore.

CITEȘTE SI
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
POMPILLIA, utilizator
Stimata d-na/d-ra! Aici nu vorbim de "tulburarea linistii"...tihnite. Este ceva mult mai grav! Mult! Doar evacuarea rezolva. Atat! Capisci!
Vă dau o veste proastă: pentru gălăgie nu-i va putea evacua nimeni, ci doar sancționa. Apelați la poliție când e tărăboi, fără să-i atenționați pe ei. După câteva amenzi, se liniștesc.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
POMPILLIA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)
Tablou electric din scara blocului leo57 leo57 Am o vecina care tot ma deranjeaza venind la usa zicand ca e deranjata de muzica mea, ba mai mult a chemat si politia odata si am primit avertisment.. precizez ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)