avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Buna seara! Taxa de succesiune se poate face pentru un bun separat(mașina) iar mai apoi pentru restul bunurilor și proprietăților? Tatăl meu a decedat în urma cu câteva luni iar mașina lui a rămas la mine. Nefiind pe numele meu nu pot face asigurarea și mă gândeam dacă se poate face taxa de succesiune doar pentru mașină, iar mai apoi pentru celelalte bunuri. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 02:29, 15 Iulie 2020
Da, se poate dezbate succesiunea (nu taxa) și parțial.
Nu e o taxă. Este o procedura.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
raluk0207, utilizator
Buna seara,
Se poate dezbate o succesiune partiala si apoi veti solicita suplimentarea masei succesorale.
Veti plati taxele suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesorala Iceberg Iceberg ....pentru eliberarea unei sume de bani cu titlu de dividente n-i se cere sa initiem procedura succesorala dupa tatal nostru care a fost titularul actiunilor. ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune Popesku Popesku Buna seara. As avea nevoie de sprijin in urmatoarea problema : - în urma cu 10 ani tata a decedat iar până azi nu s-a facut succesiunea. Ca bunuri comune ... (vezi toată discuția)