avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bazată pe declarație falsă. Posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bazată pe declarație falsă. Posibil?

Am aflat ca nu exist!
In 2008 a decedat mama. Am ramas doi frati si tata. Ei locuiau impreuna, iar eu in alta localitate.
Zilele trecute intreband pe cineva despre tata, aflu ca a murit de ceva vreme. Adevarat ca rupseseram legaturile, dar absolut nimeni din familie nu stia ca a murit (nu au fost anuntati),
Apoi, pe baza de acte, aflu:
Tata a murit acum 2 ani, dar in 2013 au facut succesiunea dupa mama si simultan tata a renuntat la partea lui de succesiune in favoarea fratelui meu, insa au adus si un martor si declară ca tatal meu nu mai are alti copii. Adica eu nu exist!
Numai ca eu imi vreau partea mea de succesiune.
Ce sanse am? Nu as vrea sa umblu pe la avocati degeaba!

Moral poate exista tendinta sa fiu judecat, cum ca ce mai vrea si asta. Numai ca in spate exista povesti de familie care fac realitatea diferita de aparente. Am avut o intelegere lasata cu limba de moarte de catre mama. Am investit destul de mult in casa parinteasca, evident fara sa imi pun problema ca vreodata va trebui sa dovedesc acest lucru. Eram o familie normala! Fratele meu a descoperit insa ca pot fi exclus deoarece nu am facut acceptarea succesiunii dupa mama. S-a mutat cu tata, om in putere si activ si traia pe pensia lui. I-a mai sucit mintile cu diferite chestiuni religioase, incat am ajuns sa rupem relatiile.
Ma gandeam ca probabil au facut un contract de intretinere si... asta fost soarta. Nu mai aveam ce face.
Dar uite ca lucrurile s-au schimbat. Martorul care sustine ca eu nu exist m-a cunoscut personal! Cred ca pot chiar dovedi acest lucru.

Exista sanse reale? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
Rătăcitorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rătăcitorul , utilizator 09:41, 18 Iulie 2020
Buna seara,
Mergeti la notarul la care s-a facut dezbaterea succesiunii si vedeti adevarul.
Daca cele aflate sunt reale va trebui sa va adresati instantei cu ajutorul unui avocat!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rătăcitorul a scris:

Nu as vrea sa umblu pe la avocati degeaba!


Aici răspund, de regulă, tot avocați. Degeaba (= fără plată, gratis). Pro bono.
Șansele reale depind de multe amănunte. Și nu o să stea nimeni să le asculte... degeaba. Că nici la psiholog dacă vă duceți să-i plângeți pe umăr nu o să vă asculte... degeaba.
Dar ar fi preferabil să discutați șansele cu un avocat, ca nu cumva să constatați, când veți trage linie la sfârșitul unui proces (cu taxe de timbru etc.) că v-ați agitat... degeaba. ( = în mod inutil, zadarnic)

Nu v-ați fi aflat în această situație dacă n-ați fi trăit cu mentalitatea că umblatul pe la avocați e degeaba. Dacă ați fi deschis ușa unui avocat, după moartea mamei, v-ar fi sfătuit să dați declarația care v-ar fi pus la adăpost. Iar costul era cam ...degeaba. Sau, oricum, nu se compară cu costurile unui proces. Și nici cu averea pe care mulți și-au azvârlit-o pe Apa Sâmbetei, crezând ...la fel ca dvs.
Acum... Începeți de la notar după cum vi s-a spus mai sus. Vedeți dacă a fost dezbătută moștenirea mamei, așa cum ați auzit. Aflați ce act s-o fi făcut, dacă s-o fi făcut între tată și frate etc. Și decideți ce veți face.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2020
romascanu, moderator


Rătăcitorul a scris:


Apoi, pe baza de acte, aflu:

Am făcut săpături. Nu spun povești și nici nu sunt complet pe dinafară.
Acceptarea succesiunii îmi părea de prost gust într-o familie cum credeam că este a noastră, deși știam și puteam să o fac.
Am fost un visător...
Realistul de astăzi s-a obișnuit cu gândul, iar greșelile lor sunt doar o șansă nesperată.
Însă poate exista ceva știut de toți și de mine nu, cum ar fi un termen de prescripție sau altceva care să îmi strice speranțele.
De aceea întrebam....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreți să vi le stric eu?
Vreți să vă învăț adversarul de mâine cum să se apere împotriva capetelor de cerere pe care dvs. nici nu l-ați gândit încă?

De „hop-ul” (excepția) prescripției puteți trece în funcție de cauza de nulitate pe care o veți invoca. (nulitatea absolută poate fi invocată oricând/imprescriptibilă).

Însă, din ce povestiți, mai văd un „hop”. Dar nu-i musai ca adversarul dvs. să vadă la fel ca mine...

Nu e cazul nici să vă înflăcărați, nici să vă tăiați aripile înainte de vreme. Discutați speța cu un avocat pe baza actelor pe care le aveți. Cele mai „de poveste” soluții obținute de un avocat nu sunt cele cu plecare din „pole position” (ca la formula 1).
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2020
romascanu, moderator
L-am găsit! (Avocatul)
La fel spune și el, fără să știe de postarea d-voastră.
In plus, acum știu la ce vă referiți.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor dilema alejandrox alejandrox buna seara ! ma confrunt si eu cu o problema , si anume ieri am fost sa facem taxa de succesiune dupa mama , si sa impartim pamanturile , toate bune si ... (vezi toată discuția)
Mama mea este umilita de catre fratele meu ientiu19 ientiu19 Buna seara, Mama mea locuieste cu fratele meu. Acesta pe langa ca este intretinut de mama noastra (care este pensionara), face scandaluri peste scandaluri. O ... (vezi toată discuția)
Mostenire polar polar Mama mea a murit cand eu aveam un an si jumatate. Tata m-a parasit, iar eu am ramas in custodia bunicilor. Dupa moartea bunicilor, tutela i s-a acordat ... (vezi toată discuția)