avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reclamatia angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reclamatia angajatorului

Buna seara, am si eu o intrebare si eu si colegii mei in firma unde lucram avem mai multe probleme, credem noi ca s-au pus pe noi sa ne dea afara, inventare pe fiecare punct de lucru cu minusuri exagerate in conditiile in care inventarul se face pe suma totala nu pe fiecare produs in parte, si acele carticele de la SSM mentionez ca am fost pusi sa le scriem singuri si sa le semnam tot noi dupa modelul dat de ei pe grupul de whatsapp.

Revenind la inventare, se fac de fiecare data cand vine/pleaca cate un om de pe un anumit punct de lucru si se muta pe altul sau pur si simplu pleaca definitiv, daca tot se fac asa des inventare nu ar trebuii sa iasa pe minus o persoana care nu a furat absolut nimic si ei ne opresc bani pt inventare direct din salariu, alt aspect, ne trimit marfa fara ambalaje originale si dupa dau vina pe noi ca nu au ambalaje originale si ne pune sa le platim la pret intreg nu la pret de achizitie si nici macar nu ne da produsele noua, le reface ambalajele si le repune la vanzare.

Platim si produsele deteriorate mai putin cele deteriorate din fabrica transport si ca sa nu apara genul de discutii ca noi le stricam si este datoria noastra sa le platim, este vorba de o firma care se ocupa cu accesorii gsm si ma refeream strict la foliile de sticla refuzate de clienti pentru defecte din fabrica zgarieturi sau alte minuni, automat clientul refuza sa cumpere un produs deteriorat si ni-l trece noua ca si defect si ne pune sa le platim.

Alt aspect, sotia mea lucreaza in aceeasi firma la alt punct de lucru si tin sa mentionez ca in magazin la ea are un fel de subsol nu stiu exact ce a fost acolo in trecut dar ea foloseste acel subsol pt grupul sanitar, dar acolo sunt gunoaie, mucegai, miroase a canalizare, produse alimentare expirate de prin 2012 2013, grupul sanitar nu mai spun cum arata si este si gravida, acestea nu sunt conditii de munca si zic eu incalca drepturile angajatului.

Tot ei au spus ca monetarul se face cu toti banii din sertar(numerar in sertar) nu cu vanzarea din ziua respectiva.
Exemplu: am 5300lei in sertar/seif si fac vanzare in ziua respectiva de 35.20 de lei, normal ar fii sa fac monetar la sfarsitul zilei pe suma de 35.20 lei nu pe 5335.20 lei cum ne pun ei sa facem, si cand le-am spus criteriul asta contabila firmei a fost foarte draguta si doar ca nu m-a facut incompetent in fata.

Am rugamintea daca se poate sa ne invatati ce sa facem si unde putem depune reclamatii pt aceasta firma, asteptam raspuns de la dvs aproximativ 25-30 de angajati. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 15 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea pastrarii ambalajului unui produs pentru retur savian savian Daca vand ca si profesionist online un produs- piesa auto, unei persoane fizice ar mai fi O alta dilema – ambalajul de prezentare al produsului poate ... (vezi toată discuția)
Nemultumire - lipsa ambalajului original duce la pierderea garantiei? damianiuliana damianiuliana am pierdut cutia de la telefonul mobil care a fost in service [Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Sunt importator de produse alimentare in borcan sigilat de obicei ... alipuma alipuma Sunt importator de produse alimentare in borcan sigilat deobicei care deobicei expira in 24-36 luni. Eu cand vand la un distribuitor sau revanzator trebuie sa ... (vezi toată discuția)