avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente

Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 apartamente toate proprietate), diferenta dintre valoarea apometrului de scara si suma citita a apometrelor din apartamente, rezulta in mod constant o difernta cuprinsa intre 25-50%. Cum trebuie sa actionam astfel incat sa nu mai avem aceste difernte?
Cel mai recent răspuns: alexstaneci , utilizator 09:52, 29 Iulie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. În primul rând ar fi bine să verificați apometrele individuale ( din case) pt. stabilirea locurilor cu pierderi. Cum procedați: rugați proprietarul fiecărui apartament să umple un bidon de 5 litri cu apă concomitent cu citirea contorului din casă, vizat. Un contor bun va afișa cantitatea corectă de apă consumată. Dacă totul este ok în apartamente, puteți cere verificarea contorului general de apă distribuitorului dv.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai exista o posibilitate, cineva sa aiba o instalatie improvizata prin care fura efectiv apa. Asta ar insemna sa vedeti daca au aparut diferente semnificative de consum lunar mediu (in minus) si ar mai fi nevoie de o inspectie a tuturor montajelor de contori. Unii contori mai vechi sunt sensibili la cimpuri magnetice si pot fi blocati cu un magnet puternic de hard-disk calculator, de exemplu.

Sau, bineinteles, sa fie defect contorul de bransament, sau sa existe o pierdere majora pe traseul comun. Rugati sa fie inchisi toti consumatorii individuali la un moment dat si verificati indicatia celui de bransament.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contorii individuali nu sunt cititi toti simultan cu citirea contorului general.Normal ca apar diferente.Contoarele cu citire radio transmit toate odata atunci cand se citeste contorul general.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sub nici o formă nu iese o diferență de 25-50%,din necitire simultană.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că are importanță ce tip de contor există în casa cuiva. El trebuie să afișeze/ să transmită electronic exact consumul de apă ori aproximativ același nr. de litri de apă. Dacă contoarele individuale sunt de încredere și nu există pierderi pe traseul consumator- contor distribuitor, atunci următorul vizat este contorul distribuitorului. Nu este exclus ca acest contor să fie defect chiar și nou, scos din cutie și montat la beneficiar. Și într-adevăr, diferențele mari de citiri între consumul din locuințe și consumul citit de contorul general al distribuitorului sunt inacceptabile indiferent de model, marcă, și oricare alt motiv.

Alte discuții în legătură

Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
doamna de la asociație îmi spune că am consumuri de apă prea mici, și susține că poate cere verificarea metrologică pe cheltuiala mea. este adevărat? Dorin1988 Dorin1988 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, daca se poate. 1. Doamna de la asociatie imi spune ca am consumuri prea mici pt un apt 2 cam, 1 ... (vezi toată discuția)