avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Muncitori vietnamezi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Muncitori vietnamezi

Buna ziua. Locuiesc intr-un cartier de case, in care, in urma cu aproximativ 7 luni, au fost cazati intr-una din case, 25 de muncitori vietnamezi. Spatiul locativ nu este dedicat unui numar atat de mare de oameni si totusi....
Zilnic consuma cantitati uriase de alcool, canta, urla, fac galagie pana tarziu in noapte, au agresat sexual un baietel de 11 ani iar cateva zile mai tarziu l-au si lovit. Zilnic sunt episoade de expunere indecenta, ei alegand sa urineze de pe terasa casei direct in curte. sotiile noastre sunt fluierate constant si agresate verbal Am incercat sa mergem si sa discutam cu ei, am depus sesisari si plangeri la toate autoritatile abilitate si am ajuns pana la a discuta cu angajatorul lor, insa nimeni nu face nimic. Traim un calvar si traim intr-un adevarat focar de infectie.
Toate plangerile si sesizarile au fost semnate de mai bine de jumatate din locuitorii strazii si tot degeaba.
Va rugam mult sa ne indrumati si spre alte cai, daca exista, prin care am putea remedia aceasta situatia.
Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudiatache , utilizator 01:26, 21 Iulie 2020
Buna ziua
Sesizari puteti face la Politie si la Imigrari.
Nici n-au început să vină bine și deja își arată colții. Nu vă rămâne decât să căutați proprietarul casei și să aveți o discuție la obiect cu el. De preferință, în fața casei când se desfășoară vietnamezii în actele descrise de dvs.
Am facut acest lucru. Proprietarul a spus scurt pe doi ca fiecare raspunde in mod egal in fata legii si ca asteapta sa vada ce decizie iau autoritatile. Ceea ce e de-a dreptul frapant este faptul ca nu exista nici o autoritate care sa reglementeze numarul de locuitori per spatiu locativ. Am sunat si vorbit inclusiv la Imigrari...ei ne-au spus ca odata ce muncitorii au primit permisul de sedere, ei nu mai pot face nimic si muncitorii respectivi au fix aceleasi drepturi si obligatii ca si orice alt cetatean...din pacate, Politia nu pare sa faca nimic. Se prezinta la sesisari si ii indeamna sa mearga la somn, apoi pleaca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci, înarmați-vă cu răbdare și nu scăpați din ochi câinii și pisicile să nu ajungă în oala vietnamezilor. Proprietarul are șanse enorme să rămână cu datorii la utilități, casa devastată și bunuri „luate ca amintire”.
Exemplificări pentru proprietar:
[ link extern ]
[ link extern ]
Daca autoritatea politiei teritoriale nu se implica ,sesizati oficial esaloanele superioare

Alte discuții în legătură

Sesizare anonima buna ziua! cum pot depune o sesizare anonima ... vitalsmart vitalsmart Sesizare anonima Buna ziua! Cum pot depune o sesizare anonima care sa nu fie clasata. Petitiile anonime sunt clasate in baza unei legi, lege care permite ... (vezi toată discuția)
Depozit vecin - zgomot ventilatoare Miordan Miordan Bună ziua, Adresa de mai jos am trimis-o insotita de poze și fișier audio la Primărie, politie, ISC, și Garda de Mediu, toate pe raza locației ... (vezi toată discuția)
Pensiune ce ne deranjeaza linistea cristinacristinacristina cristinacristinacristina Buna ziua, in casa de langa noi a fost deschisa o pensiune /se cheama casa de oaspeti.Cei care se cazeaza (de regula muncitori), beau, vorbesc foarte tare, ... (vezi toată discuția)