1. Am cumparat un apartament intr-un bloc cu 10 etaje.
2. Fiecare etaj are un spatiu de depozitare( fosta ghena de gunoi)
3. Din pacate un vecin de pe palierul meu a monopolizat spatiul si refuza sa il imparta. A refuzat sa dea cheie iar spatiul este plin de "gunoaie" aduna dupa cum zice el de peste 20 de ani.
4. Am discutat si cu asociatia de proprietari dar asociatia are o atitudine pasiva.....in mai mult de 3 luni nu s-a facut nici un progres.
Cui pot sa ma adresez pentru o solutionare si in baza carei legi si articol imi pot baza plangerea?
Care ar fi pasii care trebuie urmati?
Prevederile art. 36 din Lg.196/2018 nu au aplicabilitate și în rezolvarea chestiunii reclamate în aceasta postare? De ce se face trimitere numai la art. 43?
nu credeti ca folosirea abuziva a unei parti comune lezeaza dreptul unui proprietar cf (1) ? eu zic ca chiar se aplica (1) si are tot dreptul proprietarul sa solicite acces . Plus ca multi care folosesc abuziv nu au hotararea de folosire exclusiva .
Faceti reclamatie la primarie care o sa trimita politia locala care o sa contacteze asociatia si daca nu rezolva o sa amendeze vecinul daca il gaseste acasa si nu scoate lacatul.
Daca tot nu vrea sa scoata nici dupa ce vine politia locala o sa vina iar la asociatieisi impreuna cu ei o sa stea ca martori cat cineva de la asociatie scoate lacatul. Daca va pune altul vor veni si direct cu amenda mai mare il executa.
Daca nu vreti asa mergeti si puneti si dv lacat acolo.
Cum il scoate cum puneti altul pana se satura.
florinm.
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
O problemă similară am avut și eu în urmă cu 2-3 ani.
Prima dată am început cu reclamație la primărie. Au venit două pupeze care au fugit speriate când vecinul care monopolizase spațiul comun a zbierat la ele și le-a amenințat cu bătaia (individul era foarte agresiv și recalcitrant, iar la începutul anilor 90 făcuse 3 ani de închisoare pentru tentativă de omor și se baza din plin pe această reputație, făcând în scara de bloc numai ce-l tăia capul, fără să respecte nicio regulă de bună conviețuire în comun). Ulterior am primit o adresă de la primărie prin care eram anunțat că „i s-a pus în vedere numitului X să permită accesul tuturor locatarilor”. Evident că și „ numitul X” a primit adresa, cu care, probabil, s-a șters la fund.
Văzând cât de „eficientă” a fost implicarea primăriei în rezolvarea cazului, mi-am angajat un avocat și l-am chemat pe vecin în instanță. Acolo, individul a susținut că el are dreptul să utilizeze exclusiv spațiul comun deoarece în 1988, când s-a dat în folosință blocul, el a fost primul locatar care s-a mutat în scară, în vreme ce eu și familia mea locuim aici doar din anul 2002 și, prin urmare, suntem niște „venetici”. Evident că în sala de judecată au fost râsete înfundate pe seama aberațiilor susținute de vecin care, în final, a pierdut procesul. A refuzat categoric să-mi plătească cheltuielile de judecată, în sumă de 2100 lei, astfel că l-am executat silit și a plătit mai mult (că executorii nu lucrează gratis). În final, vecinul s-a îmbolnăvit de „inimă rea” și a murit la 10 luni după ce a fost nevoit să-mi plătească suma respectivă și să-mi permită accesul în spațiul comun.
N-ar fi exclus ca și în cazul de față rezolvarea s-o dea, în final, instanța de judecată.
Precizez că în cartierul în care locuiesc nu există asociație de proprietari și instanța a reprezentat pentru noi unica soluție.
Daca depozitează gunoaie și asta ar putea produce efect asupra sănătății publice (locatari) atunci ați putea avea în vedere instituția de Sănătate Publică și ei pot chema ISU. Dar va ieși cu amenda grosolană.