avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarul pe cont Revolut - îmi spune contabilul că nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarul pe cont Revolut - îmi spune contabilul că nu mi-l poate plăti

Salarul pe cont Revolut îmi spune contabilul că nu-mil poate plăti ?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 12:19, 29 Iulie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contabilul dvs. are dreptate. Managerul pe România al Revolut spune că nu se pot încasa salarii pe Revolut din cauza politicii bancare din țara noastră:
”Salariile vor putea fi plătite direct pe carduri Revolut de către angajatori atunci când băncile din România vor permite plăți transfrontaliere în lei. În momentul de față România și Bulgaria sunt singurele țări din UE care nu permit efectuarea de transferuri cross-broder în alte monede”, a explicat Scarlat.

”Conturile Revolut sunt în lei, dar sunt deschise la o bancă din Marea Britanie. Din moment ce băncile din România nu permit efectuarea de transferuri către un cont în lei deschis în altă țară, utilizatorii din România nu își pot încasa salariul direct în contul de Revolut. Deși este o piedică,e una minoră, dacă ținem cont de ritmul nostru de creștere și felul în care utilizatorii își folosesc cardurile Revolut. Posesorii de carduri Revolut își transferă salariile de pe cardul lor de debit obișnuit pe cardul Revolut și apoi folosesc cardul Revolut ca fiind cardul lor de bază”, mai spune country managerul Revolut România.

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si pentru ca nu este înregistrată ca fiind instituție financiar bancara în registrul din RO, este doar un fintech.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici o legatura faptul ca este doar o institutie de plata...si aceasta entitate face parte din categoria Prestatorilor de Servicii de Plata (PSP), astfel ca este autorizata sa realizeze plati in conformitate cu o legislatie aplicabila la nivel european (Directiva Serviciilor de Plata), iar in Romania presteaza servicii in baza unui pasaport european, respectiv doar notifica BNR, nu mai trebuie sa fie autorizata de la zero.
Problema este alta....leii nu pot fi decontati pe canale electronice decat prin conturi de corespondent si nu prin infrastructuri centrale, cu exceptia situatiei in care Revolut identifica o banca in Romania cu care sa colaboreze si care sa aiba punct de lucru atat in Romania cat si in UK, sau mai nou Letonia sau relatie de cont corespondent pe lei cu o banca/Revolut din tara unde isi are sediul (ex. desi sunt convertibili, nu prea ai ce face cu lei in strainatate decat cash la casele de schimb valutar care accepta leul, sau tarile din jurul Romaniei, in general pe zona de granita).
In schimb, intradevar, politica de comisionare a bancilor din RO pentru platile transfrontaliere (valabila pentru mai multe banci din sudul Europei) este una care nu prea mai are legatura cu prezentul, respectiv sunt aplicate comisioane foarte mari la platile externe, cu exceptia celor de tip SEPA (pe aceast tip de plati comisioanele ar trebui sa fie identice precum cele percepute la nivel national de banca),
In aceasta situatie angajatorului nu prea ii convina sa plateasca comisioane ce pot ajunge si pana la 30 euro pentru o plata non SEPA. Aceasi plata poata fi realizata in Romania cu costuri de cca 4-6 lei (depinde de banca)....va dat seama ca daca deschide cutia Pandorei va trebuie sa plateasca si altor angajati tot prin Revolut..si asa o parte din profitul firmei o sa se duca la banci si nu la actionari.
Exista si solutii care ar putea sa mai reduca din aceste costuri, insa nu prea il avantajeaza deoarece este mai mult de munca (ex. tb sa deschida fiecarui angajat un subcont, care au comisioane suplimentare pentru administrare, sa emita un card pe acel subcont din care va trageti voi salariile intr-o anume zi a lunii) sau poate, in situatia in care firma isi face un cont de business la Revolut, insa pentru persoane juridice Revolutul nu este chiar gratuit (chiar daca platile intre 2 conturi Revolut sunt gratuite), adica tot in costuri se va bloca decizia.
Priveste si tu partea buna a lucrurilor, Revolut este doar o institutie de plata...in caz de faliment, poti sa iti iei adio de la toti banutii din cont, in schimb, la o institutie de credit (banca) banutii sunt garantati pana la un plafon de maxim 100.ooo euro (valabil pentru persoane fizice).
Personal, iti recomand Revolut exclusiv pentru plati externe (ex. excursii, in general calatorii), schimburi valutare sau comert online (ex. cumparaturi, rezervari hoteluri, bilete avion, etc.), desi iti recomand sa ai o varianta de backup pentru ca am intalnit situatii in care Revolutul nu a fost acceptat, nici macar cardul fizic (emis sub sigla Mastercard) in bancomatele tarii respective (care aveau sigla Mastercard). In plus, ai un card virtual ce il poti schimba daca cumva a fost compromis, cand vrei si fara costuri (cel putin pentru moment). Evident ca sunt si alte avantaje pentru utilizatorii sofisticati (ex. criptomonede, investitii la bursa, etc.), dar acolo este alta mancare de peste.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal ca un client sa refuze plata facturii doar pentru ... bruno123456 bruno123456 Este normal ca un client sa refuze plata facturi doar pentru ca banca este de tip FinTech si nu are sediu/subsidiara in Romania (asa cum are societatea care a ... (vezi toată discuția)
Cardul revolut mai poate primi euro prin transfer bancar? au ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Cardul Revolut mai poate primi euro prim transfer bancar? Au scos contul de Lituania și nu se mai pot primi transferurile în euro. Am un singur număr de ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)