avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână

Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână între mine și el. Persoana respectiva s.a angajat să plătească dobânda, ceea ce a și făcut, dar acum, când am probleme, nu vrea sa îmi restituie suma integral. Cum pot proceda sa ii recuperez?
Un contract de mina chiar fara martori este un inceput de dovada scrisa.Se poate verifica autenticitatea semnaturilor si se poate completa si cu alte probe.Este un instrumentum probationis care dovedeste existenta unei conventii sau contract de imprumut daca se dovedeste ca semnaturile sint reale.Martorii intaresc conventia - acordul de vointa dintre parti nu sint o conditie sine-qua-non , adica fara de care nu este valabil inscrisul sub semnatura privata.IFN-urile sint modalitatea sub care s-au legalizat , prin forma persoanei juridice reglementate de lege cei care dadeau imprumuturi oneroase.:)))
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cand s-a efectuat ultima plata?

Recunoasterea datoriei,prin plata voluntara, intrerupe cursul prescriptiei extinctive, fiind incident termenul general de prescriptie, cel de 3 ani.

Imprumutul, act sub semnatura privata, poate fi completat de alte probe,precum proba testimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera camatarie giovana giovana am imprumutat unei cunostinte 5000 de euro trebuia sa mii restitue in termen de 3 luni si nu mia restituit suma. am cazut de comun acord sa facem un cuntract ... (vezi toată discuția)
Cămătărie GustavAurelian GustavAurelian Am împrumutat niște bani unor persoane.Sumele nu erau foarte mari și am cerut o mica dobânda. Politia ma acuza de cămătărie, ce pedeapsă pot primi? Au ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa sau amenda camatarie camy20 camy20 este in codul penal camataria?daca da,care este pedeapsa? (vezi toată discuția)