avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate A doua facultate pe loc bugetat
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

A doua facultate pe loc bugetat

Buna ziua! Am urmat o facultate ce a durat 4 ani, ultimul an fiind la taxa! M-am Inscris la medicina anul acesta la Galati si mi s-a spus ca trebuie sa ma Inscriu automat la taxa! Este posibil sa platesc acel an la cealalta facultate ca anul viitor sa ma Inscriu la buget la medicina!? Puteam anul asta sa ma Inscriu la buget, si apoi dupa 3 ani de budget sa fi platit restul de 2?Am incercat sa vorbesc la facultatea de la Galati, dar nu sunt dornici de raspunsuri! Multumesc anticipat de raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Adri H , utilizator 21:40, 29 Iulie 2020
Legea nr.1/2011
art.142
.....
(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;

b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.
.....
Multumesc frumos de raspuns! Deci in 2021 ce sa bifez, budget sau taxa? Doar o optiune poate fi bifata! Pot bifa budget, si sa platesc anul 2?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A doua facultate Andradamonica Andradamonica Bună ziua! În cazul în care sunt studenta la o facultate un an de zile pe locurile de la buget, as putea sa renunț la facultate, să plătesc taxa de ... (vezi toată discuția)
A doua facultate fara taxa claudiutergo claudiutergo Buna ziua! De curand am fost admis pe locurile fara taxa la o facultate de medicina (5 ani de studiu), dar sunt obligat sa platesc cea de-a doua facultate pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!in anul 2020 am terminat facultatea de matematică ... Andreiion22 Andreiion22 Buna ziua!In Anul 2020 am terminat Facultatea de Matematică și Informatică Babeș-Bolyai din Cluj, unde am facut 4 ani la buget.Acum as dori sa ma inscriu ... (vezi toată discuția)