avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ramburs fără chitanță de la curier, bani ceruți a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ramburs fără chitanță de la curier, bani ceruți a doua oară

Am luat niste cauciucuri, plătind la curier prin ramburs, curierul ne-a dat actele toate, dar nu in sine faptul că " am primit de la x suma de y", adică chitanța in sine. Acum dupa 5 luni suntem sunați ca trebuie să platim din nou, pt ca nu am plătit. Am primit si citatie in final si am discutat cu avocata in cauza. Dansa spune ca ramburs nu inseamna sa plătim la curier, ci la banca (extras de cont). Formularul lor primit de la curier arata clar ca nu am selectat opțiunea de a ii da suma datorata prin extras de cont, ci prin ramburs. Am factura fiscală, actul dat de la curierat ca am primit ce am comandat, actul de garantie, dar fără chitanța. Se deschide proces colectiv daca nu plătim, ni s-a spus că mai mulți sunt in situatia de fata si ca trebuie doar să platim. Iar cand o ințrebam incontinuu pe doamna care ne-a dat in judecata daca au discutat cu firma de curierat, întrucât figurez la ei in baza de date ca am efectuat o tranzacție cu ei, mi se spunea incontinuu ca nu e treaba mea, decât să plătesc din nou daca nu am chitanta. Mi s-a spus că am primit produsul pe ochi frumosi daca nu am acea chitanța, de la un om pe care nu il cunosc din alt oras.
Ideea e : se poate face ceva? Sau trebuie doar să plătesc? Fără să mai am ceva de facut
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 15:11, 23 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e normal că nu aveți chitanță. Curierul ar fi putut să bage banii în buzunar. Nu zic că a făcut-o, însă banii n-au ajuns la vânzător iar dvs. nu aveți dovada că i-ați dat.

Formularul lor primit de la curier arata clar ca nu am selectat opțiunea de a ii da suma datorata prin extras de cont, ci prin ramburs.

Faptul că ați selectat opțiunea nu e dovadă de plată. Poate demonstra doar că nu are dreptate spunând că vi s-a cerut să plătiți prin bancă.

Totuși, înaintea dvs. în această dubioșenie este firma de curierat. N-ați încercat să vorbiți cu ei?
În caz că veți fi dat în judecată trebuie văzut ce scrie în contractul dintre această firmă și comerciant referitor la încasarea prețului. Dacă acel contract e doar pentru livrare cred că sunteți bun de plată.
din pacate, singurele dovezi legale ale unei plati cu numerar sunt chitanta sau bonul fiscal. curierul v-a cam...furat, cred. si nu neaparat firma de curierat, cat persoana care a facut livrarea.
Da, Asa este. Avocata din partea lor ne-a spus sa stam de vorba cu acel curier. Am făcut asta. Curierul a reacționat tare urat, deși i-am vb frumos. Si cum s-a zis si dansul a spus că nu avem dovadă, ca el nu isi aduce aminte de noi si ca nu i-am dat bani, pur si simplu ca ni le-a dat asa. Ei de la firma au scris pe factura fiscală "ramburs" dar 0 lei ca si cum plătim prin alta metoda. Au zis ca am plătit cu cardul, deși noi nu am selectat aceasta optiune si daca o făceam se vedea pe care doar. Deci a negat totul si va trebui să platim.
Curierul l-a rugat atunci pe tata sa se vada in parcare la dedeman, cand am vb acolo cei de la dedeman au vrut să ne ajute cu o filmare de pe camere in care se vede ca am plătit,
însă nu țineau filmările decât o lună, iar toata asta s-a intamplat acum dupa 4 5 luni de la cumpărare. Interesant e ca nu suntem singurii care au pățit asa, avocata lor ne-a spus că sunt mai mulți clienti in aceasta situatie si daca se deschide proces , ma gandesc ca va fi colectiv. Din pacate ei trag de bani doar de unde ii pot lua, cum nu sunt dovezi va dati seama ca vom plăti iar decat sa plătești in plus pt proces si avocat.

Adriandimitriu a scris:

din pacate, singurele dovezi legale ale unei plati cu numerar sunt chitanta sau bonul fiscal. curierul v-a cam...furat, cred. si nu neaparat firma de curierat, cat persoana care a facut livrarea.

11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este ca nu trebuie sa mai platiti nimic. Notiunea de ramburs presupune ca firma de curierat preda bunul contra sumei de bani datorata. Faptul ca v-a predat bunul inseamna ca v-a incasat si suma datorata. Iar vanzatorul trebuie sa primeasca banii de la curier nu de la dvs. Dvs. ca persoana fizica nu aveti obligatia sa pastrati bonuri fiscale, chitante decat o perioada scurta de timp. Si nici nu sunteti obligat sa faceti dovada proprietătii asupra bunurilor aflate in posesia dvs. cu documente. Si nici cu firma de curierat nu aveti ce discuta pentru ca relatia comerciala este intre vanzator si curier nu intre curier si dvs. Vanzatorul trebuie sa se indrepte impotriva curierului nu impotriva dvs. Nu cred ca firma respectiva are sanse de castig daca va da in judecata, doar incearca sa va sperie poate mai platiti o data.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai daca nu ati platit, si curierul spune ca nu va cunoaste, insemna ca "nici nu ati primit cauciucurile"!!!
In orice situatie, problema este a firmei de curierat, care daca nu a incasat banii este bun de plata. Ei nu pot dovedi ca au livrat marfa !!!

Alte discuții în legătură

Factura neplatita cu ramburs hereclit hereclit Buna ,rog suport in urmatoare situatie: Am facut comanda la firma X , care mi-a livrat produsele prin curier cu ramburs in luna februarie. In luna mai am ... (vezi toată discuția)
Colet expediat fara plata ramburs 4ndr31s 4ndr31s Buna ziua, Sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Pe scurt speta este urmatoarea: - am dat comanda de cateva produse la o firma din bucuresti (comanda ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca comanzi un colet, il achiti cu cardul si ... Robert779 Robert779 ce se intampla daca comanzi un colet, il achiti cu cardul si nu l ridici la livrare, nici din depozit pana il returneaza inapoi? Iti returneaza banii, poti ... (vezi toată discuția)