Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ramburs fără chitanță de la curier, bani ceruți a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ramburs fără chitanță de la curier, bani ceruți a doua oară

Am luat niste cauciucuri, plătind la curier prin ramburs, curierul ne-a dat actele toate, dar nu in sine faptul că " am primit de la x suma de y", adică chitanța in sine. Acum dupa 5 luni suntem sunați ca trebuie să platim din nou, pt ca nu am plătit. Am primit si citatie in final si am discutat cu avocata in cauza. Dansa spune ca ramburs nu inseamna sa plătim la curier, ci la banca (extras de cont). Formularul lor primit de la curier arata clar ca nu am selectat opțiunea de a ii da suma datorata prin extras de cont, ci prin ramburs. Am factura fiscală, actul dat de la curierat ca am primit ce am comandat, actul de garantie, dar fără chitanța. Se deschide proces colectiv daca nu plătim, ni s-a spus că mai mulți sunt in situatia de fata si ca trebuie doar să platim. Iar cand o ințrebam incontinuu pe doamna care ne-a dat in judecata daca au discutat cu firma de curierat, întrucât figurez la ei in baza de date ca am efectuat o tranzacție cu ei, mi se spunea incontinuu ca nu e treaba mea, decât să plătesc din nou daca nu am chitanta. Mi s-a spus că am primit produsul pe ochi frumosi daca nu am acea chitanța, de la un om pe care nu il cunosc din alt oras.
Ideea e : se poate face ceva? Sau trebuie doar să plătesc? Fără să mai am ceva de facut
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 15:11, 23 August 2020
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista un duplicat al chitantei cu dovada platii cash (odata ce spuneti ca ati platit ramburs) la curier. Deci, acolo e solutia.
Curierul nu a întocmit chitanță, așa că nici duplicat nu e. Așa s-a înțeles din cele relatate.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
POMPILLIA, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu ce sa zic... Azi am primit un colet prin curier si i-am spus aceasta situatie si l-am intrebat ce parere are. Mi-a spus ca nu vede cum sa fie prob. la firma de curierat, pt ca la finalul fiecarei zile curierul tb sa dea socoteala pt banii primiti, iar daca nu a livrat exista inca produsele. Dar sa nu fie nici produse si nici bani, el nu vedea cum ar fi posibil. Si ce l-a mirat cel mai tare a fost termenul lasat sa curga, de 5 luni. In opinia lui, prob este la firma care a vandut. Sigur, e o opinie. Iar in a mea tb neaparat mers pe filiera, asta presupunand a se face o corespondenta scrisa, ca sa ramana urme, cu firma de curierat intai. Ce firma care isi vinde produsele sta 5 luni ca sa constate ca nu i s-a platit ce a livrat? Sigur ca cineva incearca o hotie sau o inselatorie in lantul asta, dar nu putem noi aici descoperi cine. Pana la urma ajungem chiar in zona penala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interesant... Lucrez mult cu firme de curierat, iar plata prin RAMBURS este una, iar plata IN CONT este altceva... ''Avocata'' ar trebui sa stie acest lucru...:)... CINE ma obliga sa pastrez o chitanta 5 luni, atata timp cat detin factura fiscala si garantia?! Daca eventual ati fi avut de platit IN CONT, curierul nu avea de unde sa stie VALOAREA pe care trebuia sa o depuneti in cont, si pe care ar fi incasat-o., va lasa coletul si atat, eventual va taxa transportul. IN NICI UN CAZ nu avea de unde sa stie valoarea rambursului! Aici cred ca este o problema intre firma de curierat si firma vanzatoare, iar d-voastra va puteti transforma din cumparator de buna credinta intr-o potentiala victima. Nefiind jurist, nu as putea sa va dau un sfat pertinent. Daca va da in judecata, as fi curios CUM DEMONSTREAZA faptul ca d-voastra nu ati platit, atata timp cat d-voastra detineti factura fiscala si garantia, iar formularul in care se stabileste forma de plata, completat de D-VOASTRA are ca optiune PLATA RAMBURS... Curierul cunoaste VALOAREA pe care trebuie sa o platiti DOAR IN CAZUL RAMBURSULUI, niciodata in cazul platii IN CONT, si acest lucru il cunoaste orice om cu toate țiglele pe casa, cu atat mai mult un judecator...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o hotie veche, cel mai mult o practica statul. Amintiti-va cati n-au fost pusi de militie via primarii sau de compania de drumuri si autostrazi sa (re)plateasca amenzile! Cand mai este o luna pt. a se prescrie plata amenzii, primesti plicul. Ai chitanta, ai scapat. N-o ai, aminteste-ti unde ai platit, cereri, drumuri, nervi, alergatura.... si deseori mai platesti o data. De cate ori fac o comanda online fac un print screen la formular cand e gata completat. Daca Estera a completat (si poate si dovedi asta) modalitatea de plata prin ramburs, o doare la basca! Sa-si bata capul unde sunt banii cei de la curierat si vanzatorul. Bifand optiunea ,,plata ramburs la livrare" curierul este OBLIGAT sa incaseze contravaloarea marfii ivrate. Simplu!

Alte discuții în legătură

Factura neplatita cu ramburs hereclit hereclit Buna ,rog suport in urmatoare situatie: Am facut comanda la firma X , care mi-a livrat produsele prin curier cu ramburs in luna februarie. In luna mai am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani neincasati albualin albualin Buna ziua , As avea nevoie de un sfat , cum as putea sa procedez in situatia urmatoare : Am trimits un colet cu ramburs 0 , rambursul 0 a fost trecut din ... (vezi toată discuția)
Magazin online - trebuie sa trimit si chitanta odata cu factura ? ririana ririana Buna seara. Apelez la bunavointa si la cunostintele dvs. In cazul unui magazin online care trimite colete cu marfa prin sistemul ramburs al postei romane, ... (vezi toată discuția)