avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare credit "Prima casa "
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare credit "Prima casa "

Bună ziua! Va rog sa ma îndrumați cu informatii de ordin juridic in urmatoarea situație: 2 tineri au achiziționat un apartament prin programul "Prima casă ". Ratele s-au plătit separat, de catre cei doi, cate 50% lunar, timp de 5 ani. Cei doi au mobilat si utilat apartamentul împreună. Acum au decis sa se desparta. Cine este indreptatit sa calculeze cat ii datorează cel care rămâne si care va prelua creditul si locuința , celui care va pleca?
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2020
SASF, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca este un divort cu partaj amiabil si nu exista minori rezultati in urma casatoriei (cele trei conditii cumulate), cei doi intocmesc un contract din care sa reiasa cine si cum plateste, pastreaza sau instraineaza. toate actele se incheie in fata unui notar. daca cel putin una din conditii nu e indeplinita, totul se hotaraste de catre instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei doi nu sunt căsătoriți și nu au copii. Au locuit in concubinaj in ultimii 6 ani.Ne interesează să știm ,în cazul lor ,unde se pot adresa pentru stabilirea sumei cu care il va despagubi cel care vrea sa ramana in casa si să preia creditul,pe cel care va renunța ? Tinand cont ca timp de 5 ani au plătit fiecare partea lui din rata lunară.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2020
SASF, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
raspunsul este acelasi, fiindca e vorba esentialmente de un partaj. consultati un avocat cu toate detaliile la vedere.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum nu pare ca cei 2 se inteleg pt un partaj la notar, trebuie ceruta iesirea din indiviziune in instanta, aceasta stabileste pe baza cererii si probelor administrate, cine ramane cu casa si cat trebuie sa dea sulta.
Trebuie citata si banca, ca in functie de cine poate, cine se incadreaza, preia si creditul.
va fi mai dificil, daca ambii doresc casa si ambii pot plati
se va face o expertiza, un evaluator, va evalua cat valoreaza casa acuma cu ce e in ea si jumatate din valoare e sulta, asa ar fi corect sa se imparta.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Sulta- cuantum in contract ipotecar prima casa atwaro atwaro Buna ziua, sper sa ma puteti sfatui in legatura cu urmatoarea situatie: In urma cu peste 2 ani am achizitionat prin contract Prima Casa un apartament, ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)