avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic neplatit si reducere salariu si a duratei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic neplatit si reducere salariu si a duratei de munca in lunile cu libere legale

La firma la care lucrez, s-a decis reducerea programului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana cu reducerea corespunzatoare a salariului, conform legii 53/2003, art. 52, alin. 3, pe perioada mai - august inclusiv.

In decizia respectiva este specificat ca in zilele in care nu se va lucra, contractele vor fi suspendate, insa in fluturasul de pe luna mai, orele respective apar la categoria "Somaj tehnic". Pentru lunile iunie si iulie orele respective apar la categoria "Ore suspendate". Oare angajatorul a beneficiat de bani de pe urma mea si a colegilor in luna mai? Este acest lucru ilegal? La ce lege as putea sa ma uit?

De asemenea, in lunile mai si iunie, cand au fost una, respectiv doua zile libere legale in timpul saptamanii (1 mai, 1 si 8 iunie) salariul acordat a fost calculat proportional fata de numarul de zile lucratoare, neglijand cele de liber legal (adica 128 / 160 * salariul din contract, chiar daca in mai numarul de ore de luni - vineri au fost 168 cu un liber legal, iar in iunie 176 cu 2 libere legale). Nu ar fi trebuit de fapt sa fiu platit cu 136/168 * salariul din contract pe mai si 144/176 * salariul din contract pe iunie?
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
vlad.sandu89, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata ore suplimentare florin102 florin102 Va scriu pentru prima data si am nevoie extrem de urgent de un rspuns de la D-vs. Lucrez la o companie pe baza unui CIM pe durata nedeterminata.Contractul ... (vezi toată discuția)
Zile sarbatoare  lazarovici alina lazarovici alina am o problema , daca ma poate cineva ajuta in data de 8 iunie s-a lucrat 8 ore, unele persoane vor sa-si ia recuperare unele sa le platim dublu. Problema este ... (vezi toată discuția)
Salariu minim 1 iulie 2014 aikon aikon Buna ziua as dori sa ma lamuriti cu ceva raspunsuri clare in pentru situatia urmatoare.Am primit fluturasul de salariu pe luna iulie 2014 pe care este trecut ... (vezi toată discuția)