avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Conectare la rețeaua de telefonie din Ucraina
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Conectare la rețeaua de telefonie din Ucraina

Buna ziua nu stiu daca a mai întîmpinat cineva o problemă asemănătoare dar as dori sa stiu ce părere aveți despre aceasta problema.pe data de 13 iulie am plecat in concediu in maramures la un moment dat prins sapinta am primit un mesaj de la compania de telefonie mobila telecom precum ca sint in ucraina si daca nu opresc datele mobile voi fi taxat in consecinta problema e ca eu nu eram in ucraina si nu am luat in considerare mesajul binenteles ca mia venit de plata o suma considerabila intreb e cumva vina mea ca sa conectat telefonul la o retea din alta tara sau a lor ca nu au relee de calitate
Cel mai recent răspuns: soll86 , utilizator 14:13, 13 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]

Utilizatorii care se află pe teritoriul României dar intră în roaming involuntar vor fi facturaţi pentru serviciile de comunicații utilizate în roaming, ca și cum s-ar afla fizic pe teritoriul statului vecin.
Utilizatorii trebuie să știe că folosirea telefonului/tabletei în roaming involuntar nu îi scutește de plata acestui serviciu



Din punct de vedere legal, firma de telefonie și-a făcut datoria prin atenționare, moment in care clientul trebuia sa dezactiveze funcția roaming daca nu dorea cost suplimentar.

Singura soluție este sa le dați un telefon si sa le explicați frumos situația, si sa sperați ca vor accepta situația. Sunt cazuri in care pot face o modificare si anula costul suplimentar. Dar asta este o situație mai rară.

Acționarea lor in instanta sau alte mijloace de atac sunt sortite eșecului deoarece ei și-au făcut datoria si au anunțat clientul (ei dețin si arhiva in care pot confirma ca v-au trimis acel SMS si a fost primit cu succes)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roaming involuntar rluncasu rluncasu Cu toate ca subiectul roaming-ului involuntar (conectarea la o retea mobila din tara vecina fara ca utilizatorul sa paraseasca teritoriul tarii) in localitati ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată ... AnaMariaVaz AnaMariaVaz Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată împreună cu un grup de prieteni într-o călătorie prin țară, care a inclus și ... (vezi toată discuția)
Factura orange umflata theodora76 theodora76 Am un abonament orange de 9 ani si nu am avut prbleme cu ei pana la ultima factura primita acum 2 zile care nu este mult 650 ron, dar m-am trezit cu convorbiri ... (vezi toată discuția)