avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine înființează în cazul unei UAT „Comisia de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine înființează în cazul unei UAT „Comisia de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public”?

Cine înființează „Comisia de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public” potrivit normelor metodologice de aplicare a legii 544/2001?

Pentru analiza reclamațiilor administrative ale persoanelor, vizând nerespectarea prevederilor Legii nr. 544/2001 și ale prezentelor norme metodologice, la nivelul fiecărei autorități sau instituții publice se constituie o comisie de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public.

1. Este comisie de specialitate în subordinea Consiliului Local?

2. Cine inițiază constituirea comisiei? Primarul sau președintele de ședință al consiliului local?

3. Această comisie trebuie să fie separată sau poate fi cuprinsă în cadrul unui comisii cu activitate mai largă, precum „Comisia juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor cetăţeneşti, etc.”?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2020
Andr@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andr@ , utilizator 18:29, 17 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comisia se înființează de primar, prin dispoziție și nu are nici o legătură cu comisiile de specialitate ale Consiliului Local.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii si responsabilitati secretar uat anisoara71 anisoara71 as dori sa-mi spuneti care sunt atributiile secretarului de consiliul local s compartimentele care i se supun. multumesc (vezi toată discuția)
Filmarea sedintelor consiliului local Taurus Taurus Am dreptul ca cetatean, sa filmez la sedintele deschise ale consiliului local? Poate interzice primarul accesul cetateanului in sala de sedinte al consiliului ... (vezi toată discuția)
Musamalizare caz, comisia de disciplina, functionar public ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)