avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Kruk - Executare silita / proprire
Discuție deschisă în Executare silită

Kruk - Executare silita / proprire

Buna ziua,

Situatia in care ma aflu este urmatoarea.

Am avut un credit la BCR ce a fost vandut celor de la Kruk.
Nu am bunuri pe numele meu (in Romania), iar eu nu mai locuiesc in tara de aproape 3 ani.

As dori sa stiu daca cei de la Kruk pot (si sunt in stare) sa imi puna propriri pe conturile aflate in afara tarii, si, cel mai important, daca exista vreo sansa sa includa apartamentul parintilor mei (eu am doar domiciliul acolo, nimic altceva) pentru o executare silita (aceasta fiind situatia pe care doresc sa o evit cu orice pret, nedorint sa le creez absolut nici o problema).

Va multumesc anticipat, iar daca va pot oferi alte detalii, va stau la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 18:17, 18 August 2020
Cât trăiesc părinții nu vor avea probleme, fiind casa lor și neavând calitatea de debitori.
Dar după moartea lor, veți deveni probabil moștenitor pe casă, și atunci creditorul va putea executa silit partea dvs de moștenire.
Când veți deveni moștenitor, veți avea bunuri în România ce vor putea fi executate silit.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Dapix, utilizator
Dacă, ai copil,copii, pot dona la unul din nepoți ( in timpul vieții),asta în cazul că, nu mai ai frați, surori, sa aibă pretenții la moștenire.
Și in privința conturilor din străinătate, stai liniștit. Este destul destul de greu .
Primul lucru sa te găsească in Europa, dacă esti in Uk ,după Brexit, super greu sa te găsească.
Nu zic, că este imposibil sa dea de tine ,dar costurile, cred ca sant mari.
Și eu sant fix același situație ca tine.
Multumesc pentru raspunsuri.

Nu este cazul, nu am copii, nu am nici bunuri in Romania.

Doar un cont in alta tara din UE unde lucrez si o masina inregistrata pe numele meu, in aceiasi tara.

Singurul lucru care m-ar face sa incerc sa achit creanta ar fi faptul ca ar putea sa o streseze pe mama, si faptul ca 1-3 ani de zile nu prea as mai putea sa fac mare lucru in tara, daca ar fi sa ma intorc, doar ca la cum se prezinta lucrurile, nu prea vad de ce as face-o.

De stresat pot numai prin ,scrisori ,nu cred ca se mai practică ,sa vină sa stea de vb cu vecinii,( sa spună ăla de la ap x este dator ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit uk neachitat ommita ommita Bună ziua, Am luat din UK un credit de 10000 de lire dar din păcate am ajuns în situatia in care trebuie sa plec în tara și nu mai am posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Soția are o problemă cu banca de dinaintea căsătoriei. cum mă poate moșteni în totalitate fetița mea de 2 ani, dacă se întâmplă ceva cu mine? Caddy23 Caddy23 Buna ziua, As vrea sa stiu ce solutie ar fi. In cazul in care cu mine se intampla ceva cine o sa intre in posesia bunurilor pe care le am si a baniilor din ... (vezi toată discuția)
Succesiune donatie Lorelai679 Lorelai679 Bună ziua, În urma succesiunii, pot dona fiicei mele partea care mi-a revenit mie din moștenire, in calitatea mea de moștenitor ? Menționez că am ... (vezi toată discuția)