Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Conform OUG 57/2019 , in codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Conform OUG 57/2019 , in codul administrativ pentru ...

Buna ziua. Conform OUG 57/2019 , in codul administrativ pentru a candida la o funcție publică e condiția "nu i-a fost încetat contractul individual de munca pe motive disciplinare în ultimii 3 ani " . Este legal ca Academia de politie sau Scoala de politie sa foloseasca vechea condiție "nu i-a fost încetat contractul individual de munca pe motive disciplinare în ultimii 7 ani" ( ordin 140/2016) ? Din câte știu nu este legal ca un ordin de ministru sa încalce o ordonanță data de guvern.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
Cristi19951, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristi19951 , utilizator 13:43, 11 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 57/2019 nu va este aplicabila .... nu candidati pentru o functie publica si la admiterea in cadrul unei unitati de invatamant.
Art.10 din legea 360/2002 zice asa :
La concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI are acces orice persoana care îndeplinește condițiile generale legale prevăzute pentru funcționari publici
Cornel Vasile a scris:

OUG 57/2019 nu va este aplicabila .... nu candidati pentru o functie publica si la admiterea in cadrul unei unitati de invatamant.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Secţiunea a 3-a Condiții legale și criterii specifice de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ
Articolul 6
(1) Condițiile legale de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ pe locurile destinate formării inițiale a polițiștilor sunt următoarele:
...
j) să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

norma specială derogă de la norma generală - specialia generalibus derogant
Nu am vazut sa fie specificat undeva despre derogare . Probabil regulamentul a fost postat in 2019 cand era in vigoare vechea conditie

Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul este in vigoare si astazi fara a suferi o modificare in acest sens.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si ... RomegheaIuliam RomegheaIuliam Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si vreau sa ma inscriu la M.A.I, se mai ia in considerare nota la purtare din liceu ? (vezi toată discuția)
Sef de birou berbece berbece sunt functionar public - inspector principal 1, intr-o primarie, am atributii de contabil, iar in subordine am 6 persoane, . Am terminat stiinte economice si ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate ca functionar public yoona yoona vreau sa stiu daca o persoana care nu a mai luicrat ca functionar public niciodata, dar a fost jurista la 2 societati comerciale , nu mai mult de 4 luni la ... (vezi toată discuția)