avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua. Sunt educatoare, 60 de ani, cu diabet și ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua. Sunt educatoare, 60 de ani, cu diabet și insuficienta ...

Bună ziua. Sunt educatoare, 60 de ani, cu diabet și insuficienta cardiaca, vă rog să îmi spuneți ce trebuie sa fac dacă unitatea în care lucrez nu asigura condițiile cerute, respectiv îngrijitoare pentru copii și femeie de serviciu prezenta în timpul desfășurării activității. Știu ca trebuie un aviz de la medicina muncii, pe care nu îl pot obține pana în 14. 09 conform celor spuse de medicul cu care am vorbit, pentru ca unitatea nu are încă contract cu ei! Deci, cum ma voi prezenta la locul de munca în condițiile acestea și ce se va întâmpla cu serviciul meu dacă voi primi aviz negativ? Mi se va întrerupe contractul de muncă? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:03, 8 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa asteptati avizul medical privind aptitudinea dvs. in munca. Il puteti obtine pe 14 sept. si chiar ulterior fiind vorba de examinare medicala periodica, nu la angajare, dvs. aveti incheiat CIM.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza contraindicatii pentru educatoare in
Fisa nr. 138. Personal didactic din instituţii de învăţământ
Contraindicaţii:
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
- tulburări psihice de orice natură
- balbism, disartrie
- tulburări de comportament
- boli infectocontagioase în evoluţie
- alcoolism cronic
Afectiunile dvs. medicale nu sunt nominalizate la contraindicatii.
Pentru lipsa ingrijitoarei si a femeii de serviciu trebuie sa sesizati angajatorul/ directorul scolii si chiar inspectoratul judetean dacanu se rezolva. Primaria poate avea un cuvant de spus, aceasta avand sarcini administrative in scoli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii ... Dani94 Dani94 Bună ziua! Pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii trebuie să îndeplinești din punct de vedere medical? Este vreo boală/ problemă de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)