avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Adresa de infiintare poprire
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Adresa de infiintare poprire

Buna ziua!Am primit la sediul societatii noastre,o adresa de infiintare a popririi in baza art.149 alin.5 din OUG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala.Situatia,in fapt este urmatoarea:am avut o colaborare comerciala buna,care data de cativa ani cu o firma de materiale constructii.Aceasta firma datora firmei noastra 5000 ron.Acum cateva luni,un angajat din conducerea firmei,ne-a contactat,si ne-a spus ca firma are o situatie foarte dificila,ca probabil va intra in insolventa in curand, punandu-ne in vedere ca ar fi bine sa luam marfa constand in contravaloarea a cei 5000 ron pentru ca nu au alta posibilitate de a returna debitul.Am mers la firma debitoare si am facturat marfa de 5000 ron.Intre timp firma debitoare a intrat in insolventa.Problema este ca ne-am trezit cu o adresa de infiintare a popririi pe contul societatii noastre,pentru ca noi am datora firmei debitoare cei 5000.ron.Noi avem facturile,putem dovedi totul,nu stiu ce s-a intamplat.Probabil ca nu au operat un proces verbal de compensare intre firme.Impotriva infintarii popririi,ni se pune in vedere,ca putem face contestatie la instanta competenta in 15 zile de la comunicare.Intrebarea mea este:care este instanta competenta,daca ma puteti ajuta cu un model de astfel de cerere,care este temeiul legal?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 12:41, 23 Decembrie 2009
Va multumesc mult ! Sarbatori Fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare tert poprit glukas glukas Buna Ziua! Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma ... (vezi toată discuția)
Tert poprit in baza art 149 cod pr. fiscala rodica74 rodica74 Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Administratia Finantelor Publice o adresa de infiintare a popririi , prin care, in baza art.149 din ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)