avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am achitat integral ...

Buna ziua! Am cumparat un apartament pe care l am achitat integral dar nu pot intra in el pentru ca locuieste o persoana care a fost chiriasa, contractul de inchiriere a expirat inainte ca eu sa cumpar apartamentul si care refuza sa elibereze casa. Astazi am fost acolo sa stabilim impreuna in ce data va putea pleca si a zis ca vorbim prin avocati ca ea nu pleaca in prag de iarna. Suntem in 16.09.2020! Ce demersuri pot face? Eu vreau sa ma mut acolo. Apartamentul a costat peste 100.000 euro si nu vreau sa l distruga.
Cel mai recent răspuns: carmen2010 , utilizator 10:00, 24 Septembrie 2020
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Totusi nu inteleg cum l ati cumparat liber de sarcini? Fosta chiriasa era ascunsa in debara sau cum..?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa a declarat vanzatorul ca avea contractul de inchiriere deja incheiat,nu mai fusese prelungit.Poate trebuia sa va spuna ca mai locuieste acolo fara contract?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificare prin executor, costa 50 lei+tva, dureaza 3 zile pana primiti dovada notificarii. Apoi obtinere titlu executoriu in instanta, se da dintr-un termen. Imediat dupa aceasta evacuare prin executor. Ar trebui sa mearga rapid. Stiu ca daca ocupantul nu detine titlu, nu se mai respecta regula de a nu fi evacuat iarna. La fel si daca dvs nu detineti alta proprietate in care sa locuiti. Sunt intr-o situatie asemanatoare, asta am reusit sa aflu pana acum.
Ca proprietar cred ca ati trecut contractul de energie electrica pe numele dvs. deja, inclusiv actele la Administratia financiara. O varianta este si sa opriti curentul. Nu costa foarte mult inchiderea si ulterior redeschiderea. Desigur incepe un razboi al nervilor si nu doar. Nu stiu cum nu ati avut apartamentul liber la data semnarii actelor si a virarii banilor, Nu am cunostinte de drept, dar dupa notificare eu as schimba si usa!! Nu doar broasca. Si de fapt ce poate face? Sa va dea foc la casa? Sa va invinuiasca de vreun furt din casa? Cred ca asta se poate rezolva la momentul intrarii prin martori si inventar. Verificati si cheltuielile cu intretinerea. De distrus oricum vi-l poate distruge, daca nu va elibereaza de buna voie, cu avocat sau fara. Daca va perimiteti material "2 baieti" dupa cum amintea un alt utilizator, desigur poate fi o solutie. Dar poate si persoana respectiva isi permite; trebuie sa vedeti de fapt pe ce se bazeaza...Care este cauza ce a dus la acest efect? Are si cartea de identitate acolo? Mai are si alte contracte in nume personal, gen telefon, cablu? Sunt multe "de ce-uri" la care doar dvs. puteti raspunde. Te uiti la produsul cumparat cand dai 10 Ron. Cum te asiguri cand dai 100.000 E? De fapt care era relatia fost proprietar-chirias? Asta stiti? Actul de vanzare efectiv cum l-ati verificat in teren? Nu va judec, Nu trebuie sa-mi raspundeti. Am avut diferite tipuri de chiriasi, oficiali, muncitori, firma cu muncitori, persoane fizice - straini sau rude. Toti au distrus cand nu vroiau sa plece, dupa expirarea contractului - se poate incepe cu peretii interiori, instalatia sanitara - inundatii, umplut casa cu gandaci, pus nisip cu galeata peste parchet si covorul deasupra, facut focul in casa unde este gresie pe jos si afumat peretii...evident orice ciudat poate dezvolta. Mult succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
erriss, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@pia Va sugerez o variana de rezolvare extrem de rapida. Asta in situatia in care contractul de inchiriere a expirat. Angajati o firma de paza sa va pazeasca imobilul. Nimeni in afara dvoastra nu va fi lasat sa intre. Cand chiriasa paraseste apartamentul nu mai intra. Cand se disputa posesia/folosinta unui bun, cel care-l poseda/foloseste e in avantaj, de ce sa nu fiti dvoastra aceea?! Tot zicea ceva de avocati...

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere nesemnat cu mine lucian1986 lucian1986 Buna ziua.Detin o casa cota1/1 care inainte de a o cumpara avea doi proprietari ( Primaria si o persoana fizica )Respectivul s-a judecat cu Primaria pt a ... (vezi toată discuția)