avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diminuare Fond de Rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diminuare Fond de Rulment

Buna ziua! As vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema referitoare la fondul de rulment al unei Asociatii de proprietari. Astfel, am constatat ca la toti proprietarii valoarea fondului depaseste cu mult valoarea prevazuta de lege. De exemplu la doua camere acesta este de peste 700 de lei desi in iarna nu s-a platit la intretinere mai mult de 400 de lei, sau la patru camere sunt sume de 1200 de lei, 1300 de lei desi nu se plateste mai mult de 800 de lei. Se pare ca a fost o greseala a fostului administrator pe care l-am schimbat acum 3 ani care folosea fondul de rulment si ca fond de reparatii. Noi dorim ca din fondul actual de rulment sa luam ceea ce se depaseste si sa-i trecem in fondul de reparatii. Problema este ca firma care ne administreaza contabil spune ca nu poate face asa ceva deoarece se incalca legea. deoarece art.72 nu prevede diminuarea lui decat cand se v=schimba proprietarul si ca el nu poate fi folosit pentru plata unor lucrari de reparatii. Ce este de facut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 20:00, 18 Septembrie 2020
Va mujltumesc inca odata tuturor pentru ajutor! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, fondul de rulment este obligatoriu? daca da, de ce ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, Fondul de rulment este obligatoriu? Daca da, de ce difera ca valoare, eu fiind cu toate platile la zi? Acesta se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa blocului Doroteea Dinescu Doroteea Dinescu Buna seara Am reparat anul trecut ,mai exact in luna octombrie 2018 terasa blocului deoarece cand ploua patrundea apa pe tavanul de la ultimul etaj .Deoarece ... (vezi toată discuția)
Unde reclam asociația de locatari? Acustic Acustic In cursul lunilor trecute nici o dată nu a corespuns suma de bani de pe vizier cu cea cerută de asociație. Mereu mi s-a spus că este vorba despre un fond ... (vezi toată discuția)