avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Pentru un cetatean roman plecat in UK
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Pentru un cetatean roman plecat in UK

In ce masura sunt adevarate urmatoarele pentru un cetatean roman plecat in UK?
"Daca un rezident sau un cetatean UK este salariat sau actionar sau administrator intr-o firma din alta tara (Romania), trebuie sa se declare venitul si in UK si automat se plateste un impozit (asta nu inseamna dubla impozitare?). In plus firma din Romania trebuie sa aiba un punct de lucru in UK (sediu, minim un salariat, salarizare, taxe si contabilitate...)."
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Angajat în anglia cu contract nedeterminat, lucrez de la distanță din românia în urma crizei covid, cum plătesc taxele? nickfire88 nickfire88 Buna seara, sunt angajat pentru o companie din UK de 5 ani de zile cu un contract nedeterminat si platesc taxe tot in UK (National Insurance). In urma crizei ... (vezi toată discuția)
Rezidenta fiscala Mih77 Mih77 Sunt plecata in Uk de 10 luni, sunt inregistrata la Fiscul de acolo ca PFA (cu sediul in Uk)si tot acolo am inchis anul fiscal si am platit taxele si ... (vezi toată discuția)
Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)