avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un apartament cu 2 camere si m-am trezit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un apartament cu 2 camere si m-am trezit cu unul cu o camera!

Buna ziua!

Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Am cumparat in anul 2007, un apartament cu compus din suprafata utila de 45 mp si terasa de 5 mp,compus din 2 CAMERE, bucatarie, baie, hol, debara, cota aferenta din partile indivize comune din constructie) intr-un ansamblu rezidential, pe baza unui ante-contract de construire si vanzare-cumparare imobil cu finalizare in decembrie 2008. In concluzie finalizarea lucrarilor a intarziat cu 1 an, adica decembrie 2009, dar problema cea mai mare ar fi ca la momentul semnarii contractului de vanzare -cumparare, apartamentul inscris in Cartea funciara este compus din debara, baie, CAMERA, bucatarie, hol, cu suprafata utila de 47,93 mp si terasa 3,36 mp cu cota parte din partile de uz comun.
Constructorul a spus ca aceast detaliu a fost intampinat pentru ca un apartament cu 2 camere trebuia sa fie compus din minim 50 mp utili, conditie ce nu este indeplinita in fapt.

Intrebarea mea este in ce masura ma poate influenta aceasta modificare? Ce avantaje sau mai degraba ce dezavantaje exista in urma acestei modificari?

Va multumesc anticipat,
Ciprian.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:54, 23 Decembrie 2009
Eu cred ca trebuie facuta o descriere fidela a imobilului . In acte sa apara asa cum este el , daca are 2 camere, sa fie trecute ambele.
In final s-a semnat un contract de vanzare-cumparare intre parti, despre asta este vorba! Cum a scris si jr. Clement este vorba de un dol( inselaciune) care poate produce nulitatea ctului in sine.
buna ziua!
daca dvs ati achizitionat ap. cu 1 camera si dependinte inscris in CF nr. etc... asta este situatia!
sunteti prop acestui imobli.
cu privire la antecontractul de vanzare cumparare prin care ii incumba promitentului vanzator obligatia sa va vada la termenul X un imobil compus din 2 camere+dependinte, acesta trebuia fie rezolutionat la momnetul semnarii contractului de vanzare cumparare, deoarece obiectul contractului era altul,
fie se facea act aditional la antecontract se descria imobilul asa cum a rezultat el si dupa vanzarea.
nu stiu de ce maniera s-a procedat.
Daca doriti sa finalizati aceasta tranzactie, (pentru-ca va convin cele 2 camere in loc de 1) aveti 2 variante;
1)cea pe care au propus-o d-nii avocati, respectiv rezolutiunea contractului.
2)acceptati contractul in aceasta forma(adica 1 camera), dar cereti-le proprietarilor sa va scada din pretul final(sa va despagubeasca) cheltuielile pe care le veti face pentru a intra in legalitate.
A intra in legalitate(o varianta)inseamna sa obtineti dv o Autorizatie de constructie pentru modificari, dupa care se va modifica CF, si asta inseamna timp si bani!!
Manoperele dolosive utilizate in vederea crearii unei aparenta conduc la sanctiunea nulitatii relative ( actul nu e nul absolut).
Insa , necunoasterea bunului cumparat atrage un alt viciu : eroarea de fapt.
Pe cale de consecinta, actul e nul absolut.( e o eroare de fapt , pe care dumneavoastra nu o cunoasteati).Altminteti , v-ati asumat incheierea actului de vanzare cumparare , stiind care e obiectul contractului.

Antecontractul de vanzare cumparare v-a creat , totusi , alte premise care v-au determinat sa incheiati , finalmente , contractul translativ de proprietate.
Asa incat , daca demonstrati reaua credinta (chiar inducerea in eroare prin modalitati dolosive ) acest act poate fi desfiintat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Problema cota indiviza apartament, danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)