avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2500 RON/angajat -telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2500 RON/angajat -telemunca

Buna ziua. Pentru justificarea achizitionarii de echipamente IT , pentru cei 2500 lei/angajat care a lucrat in sistem de telemunca in starea de urgenta se pot folosi si facturile pentru echipamentele achizitionate inainte de primirea acestui ajutor sau echipamentele trebuie achizitionate dupa virarea banilor in contul angajatorului?
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
fmandru nehemiahsecurity, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 15:36, 28 Septembrie 2020
Bună ziua,

În opinia specialiștilor, achizițiile trebuie făcute din banii primiți, însă deocamdată nu e destul de clar și e posibil să mai apară lămuriri pe parcurs. Mai multe detalii aveți în acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_558...


“Pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă”, scrie în OUG 132/2020 și poate fi un prim răspuns la întrebarea de mai sus.

Mai exact, aici se vorbește de un scop pentru acești bani: ei sunt destinați cumpărării echipamentelor și serviciilor de care au nevoie telesalariații pentru a lucra din afara biroului, formularea lăsându-ne să înțelegem că mai întâi se primesc banii și apoi se utilizează pentru achiziționarea echipamentelor.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Potrivit actului normativ , ajutorul se acorda in scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.

Pe cale de interpretare, achizitionarea ar trebui sa se efectueze dupa primirea sumei.
Exact asta spune și articolul, dar la mai toate actele normative prin care s-au acordat ajutoare de stat s-au adus ulterior modificări. Nu m-aș mira dacă și la acesta s-ar introduce posibilitatea decontării echipamentelor cumpărate cândva anterior - recent, oricum, nu de luni de zile.
Din cate cunosc, la acesta inca nu au in proiect o noua modificare ...
Și dacă nu modifică, pot da o interpretare cum ai văzut că spunea și specialistul citat în articol:
De asemenea, Corneliu Bențe spune că a văzut și un răspuns al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la această întrebare, „la un moment dat spunând că documentele justificative trebuie să aibă o dată ulterioară Ordinului 1.376/2020”, adică să fie emise după data de 10 septembrie.


Deci ulterior emiterii ordinului, dar anterior primirii banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 132/2020 andreea.anghel1 andreea.anghel1 Buna ziua, Am o intrebare referitor la ajutorul de la stat conform OUG 132/2020 in valoare de 2500 Ron. De ex: Intr-o companie angajatii lucreaza in regim ... (vezi toată discuția)
Cum poti cheltui cei 2500 lei per angajat din grantul pentru ... Mr. M Mr. M Ordonanta spune ca poti cheltui cei 2500 lei pentru achizitionarea de laptop sau notebook, tabletă, smartphone, periferice aferente celor de mai sus, ... (vezi toată discuția)
Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul ... goplanet goplanet Am inteles ca se poate modifica prin act aditional contractul indi idual si trimite in telemunca. Angajatorul, in aceasta situatie nu trebuie sa asigure ... (vezi toată discuția)