avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un apartament, acesta ...

Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un apartament, acesta se afla la etajul 3 dar deasupra erate pod. A doua seara de când m-am mutat ploua in casa in camera copiilor pe la bec și in baie. Întrebarea mea e ce pot sa fac, pot returna apartamentul ai sa mi se dea bani înapoi, sunt doar 2 săptămâni de când am făcut contractul. Treaba e ca proprietari știau de situație și am fost mințiți. Ce pot face eu legal?
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 19:34, 12 Octombrie 2020
Cand a-ti vazut daca tavanul avea urme vizibile de umezeala ? Inainte sau dupa cumparare ?
A-ti urcat in pod sa vedeti in ce stare este acoperisul ?
A-ti vazut apartamentul inainte de cumparere ?
Buna ziua "Virgo13'.

In cazul in care ati achizitionat apartamentul in baza principiului "vazut-placut-cumparat" si nu ati vizualizat anumite "vicii" si fara a fi stipulata in contractul de vanzare/cumparare o clauza referitoare la "garantia" bunului achizitionat, singura sulutie ar fi instanta de judecata, in conditiile in care detineti probe certe.

Mult succes.
Buna ziua,

Imi pare rau pt situatia dvs si regret sa o spun dar si dvs sunteti de vina. Cand ati vizionat apartamentul ati vazut ca acesta era situat sub pod - practic sub acoperis - si firesc ar fi fost sa platiti o expertiza pt a vedea daca acoperisul podului este in buna stare si daca nu exista infiltratii.

Cum nu ati platit atunci, probabil ca veti plati acum atat expertiza cat si reparatile minore, urmand calea legala pt a efectua reparatii complete pt acoperis sau inlocuirea acestuia.

Este esential sa efectuati minime reparatii inainte de sezonul de iarna deoarece astfel de procese pot dura foarte mult si dvs veti sta cu apa in casa. Eu am o ruda care a avut infiltratii in apartament datorita acoperisului degradat si s-a luptat 8 ani in instanta cu ceilalti proprietari pt refacerea integrala a acoperisului. Intre timp s-au degradat partial si peretii. Desigur ca a castigat, dar costurile cu avocatii si expertizele au dublat costul lucrarii.

Va urez sa va gasiti un executant competent si cele mai bune solutii tehnice si juridice, precum si vecin intelepti care sa inteleaga ca daca nu participa cf. cotei, vor plati cel putin dublu pt cheltuielile cu instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2020
Raluca Dudescu, Consultant managementul calitatii
@ offtopic.

Excelent raspunsul oferit de catre doamna Raluca Dudescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra ... Amelialia Amelialia Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra este pod.A plouat si podul avand unele defectiuni,s-a udat tavanul. Acum noul propietar ma ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Acoperis comun la casa cu trei familii gabimoldo gabimoldo Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: O casa are parter si doua nivele ,locuita de trei familii diferite fiecare ... (vezi toată discuția)