avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu in cazul unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu in cazul unui contract de inchiriere ...

Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu in cazul unui contract de inchiriere al unui imobil, inregistrat la ANAF, care sunt consturile. Ce procent din chirie se plateste catre Anaf si cum se calculeaza acest procent, lunar sau anual? Doresc sa iau in chirie o casa, iar proprietarul a spus ca sunt costurile mari in cazul contractului si daca vreau sa suport eu cheltuielile. Inainte sa imi dau acceptul as vrea sa stiu cam la ce suma sa ma astept sa platesc in plus,chiria fiind 500 lei lunar. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 11:33, 30 Septembrie 2020
Bună ziua,
Nu sunt chiar așa de mari. La 6000 de lei pe an plătește 10% impozit pe venit, deci 600 de lei. Sunt 50 de lei în plus pe lună.
Merită și e chiar foarte indicat să faceți contract în care să fie trecute drepturile și obligațiile părților.

Citiți acest articol că vă este de folos:
www.avocatnet.ro/articol_501...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)
Formularul 600 DanAdrian2006 DanAdrian2006 Va rog sa ma lamuriti, in masura posibilitatii,pentru solutionarea urmatoarei probleme.Tatal pensionar obtine 2000 lei lunar din chiria unei case.A depus la ... (vezi toată discuția)
Plata cass la venitul din inchiriere Nedmer Nedmer La veniturile totale din chirii CASS nu se plătește sub plafonul de 24960 lei , veniturile brute sau nete ? (vezi toată discuția)