avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Semnătura mea falsificată!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Semnătura mea falsificată!

Semnătura mea falsificată !Escrocherie făcută de arendașă ! Menționez că la data de 30 septembrie 2020, am primit prin poștă o notificare de la ANAF , privind direcționarea unei sume din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit / unităților de cult. Prin această notificare sunt înștiințată că subsemnata am semnat formularul 230, prin care am făcut o cerere în 19 iunie 2020, prin care am cerut ca o sumă de 2 % sau 3,5 %, sau de până la 3,5 % din impozitul anual pe venitul realizat în anii 2019 și 2020 din salarii, pensii și / sau activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă să se vireze entității nonprofit/ unității de cult ASOCIAȚIA COPIL UNICAT , FAPT CARE NU ESTE ADEVĂRAT , ÎNTRUCÂT EU NU AM SEMNAT ACEST FORMULAR 230 ȘI NU AM OPTAT PENTRU VIRAREA ACESTEI SUME DE BANI CĂTRE ASOCIAȚIA COPIL UNICAT.

AM SOLICITAT ANAF-ULUI O COPIE DUPĂ ACEST FORMULAR 230, CARE TREBUIE SĂ AIBĂ SEMNĂTURA MEA FALSIFICATĂ DE O PERSOANĂ CARE A AVUT ACCES LA DATELE MELE PERSONALE, ÎNTRUCÂT EU NU AM SEMNAT ACEST FORMULAR 230 ȘI NU AM FĂCUT NICIO CERERE LA DATA DE 19 IUNIE 2020,

Menționez că subsemnata nu am venituri din salarii, pensii și /sau activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă nici în anul 2019, nici în anul 2020 , așadar nu aveam cum să optez ca să virez o parte din acest impozit către această entitate ASOCIAȚIA COPIL UNICAT .

De aici se vede clar, că o persoană care a avut acces la datele mele personale a falsificat semnătura mea pe formularul 230, lucru care este foarte grav și care se pedepsește penal , întrucât acest formular trebuia semnat doar de mine , iar eu nu am semnat acest formular 230 și nu am făcut nici o cerere la data de 19 iunie 2020.

Atâta timp cât eu nu am realizat venituri pe anii 2019 și 2020 din salarii, pensii și / sau activități în baza contractelor sportive cum în mod eronat scrie în notificarea trimisă de ANAF, nici nu aș fi putut să optez să virez o parte din bani către această entitate ASOCIAȚIA COPILUL UNICAT .

Eu cred că arendașa a falsificat semnătura mea ( că altcineva nu știa datele mele personale), iar în cazul că ea nu plătește acest procent din impozitul meu către acea entitate nonprofit, ANAF-ul mă va pune pe mine să plătesc această sumă.
Ce pot face în această situație, dacă ANAF refuză să-mi dea formularul 230 , ca să dovedesc că semnătura mea a fost falsificată ?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:40, 14 Octombrie 2020
Acesti falsificatori, care au falsificat semnatura mea pe formularul 230 si care au profitat de suferinta unor oameni ar trebui sa fie judecati si condamnati pe masura gravitatii faptei lor. Nu conteaza suma ci faptul ca si-au "construit" un O.N.G. ca sa profite de ajutorul pe care il fura de la oameni falsificand semnaturile lor pe formularul 230 pentru salvarea semenilor lor aflati in suferinta! Mai mare josnicie si decadere morala nu cred ca mai exista! De unde stia acest ONG , Asociatia Copilul Unicat datele mele personale, daca se afla la o distanta de cateva sute de km fata de mine ? Daca arendasa mea nu a falsificat semnatura, ( desi doar ea avea acces la aceste date ) , atunci semnatura inseamna ca a fost falsificata de vreun om de la acest ONG. Dar de unde a stiut acest ONG datele mele personale, daca se afla la cateva sute de km fata de mine ?
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
carolina21000, utilizator
Acesti oameni care au falsificat semnatura mea, pot sa afle ce bani am eu prin conturi , si sa ceara cu semnatura mea falsa, sa li se dea banii mei in contul lor, si sa-mi fure banii, sau cine stie ce alte escrocherii sa faca .
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
carolina21000, utilizator
ANAF-ul nu e obligat prin lege sa va dea acea copie. E de ajuns sa ii instiintati in scris printr-o hartie (sesizare depusa la registratura de la finante si la care sa atasati copie dupa hartia primita acasa), pe cei de la ANAF ca nu dumneavoastra ati semnat si depus formularul 230 pentru ca nu ati avut intentia sa directionati acei bani catre acea asociatie. In baza acesteia, ei vor opri directionarea acestor bani.
In rest asa cum vi s-a recomandat, plangerea penala....dar atentie, daca aveti ceva probe.
Dar acum sa va atrag atenta asupra unui aspect, si anume ca prin formularul 230 se pot directiona bani (o sumă de 2 % sau 3,5 %, sau de până la 3,5 %) catre o asociatie sau fundatie doar de catre persoanele fizice care obtin venituri din salarii și asimilate salariilor. Cum dumneavoastra amintiti in textul scris mai sus de o "arendașa", sigur ea nu avea ce sa caute in aceasta discutie. Daca se pune problema sa se directioneze bani (o sumă de 2 % sau 3,5 %, sau de până la 3,5 %) catre o asociatie sau fundatie de catre o persoana fizica care obtine venit din arenda, doar persana fizica in cauza (adica dumneavoastra si nimeni altcineva) poate depune declaratia unica in care completeaza informatiile de identificare (codul fiscal si numele) ale respectivei asociatii. Deci care e cu totul altceva decat formularul 230.
Cu acest formular 230 se mai poate directiona acei bani si din pensie. Sunteti pensionara cumva si aveti pensie peste 2000 lei caci numai daca e acea diferenta de peste 2000 lei la care se aplica impozitul pe venit de 10%, ei din acest impozit se directioneaza bani catre asociatii si fundatii?
Si in ca ceva. Ati scris "ANAF-ul poate să-mi ia". O sa va explic cum funtioneaza legal directinarea aceasta de 2% sau 3,5% catr o asociate sau fundatie. Daca o persoana are venit din salatriu sau din arenda, caci procedeul e similar, el datoreaza niste bani la stat ca impozit. Deci doar din acesti bani care oricum se duc la stata dar doar daca persoana fizica doreste acest lucru, se pot directiona 2% catre o asociatie aleasa tot numai de care persoana fizica. Deci nu pierdeti nimic.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Eu primesc bani doar din arenda, dar nu am semnat niciun formular 230, am citit ca multi oameni au patit asta . [ link extern ]
Trebuie sa intelegeti clar ca indiferent daca "cineva"sau chiar dumneavoastra personal sa zicem ca ati fi depus acel formular 230, daca nu aveti si venitul specificat in formular, asa cum am scris in postarea de mai sus, din care statul sa directioneze cei 2%, formularul nu se ia in considerare de catre cei de la finante.

Alte discuții în legătură

Completarea fomularului 230 Chloej Chloej Ar trebui anual dupa completarea fomularului 230, in ce priveste directionarea din impozit, sa primim acasa o instiintare cu entitatea unde am directionat, de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ong la anaf rwanna rwanna Buna ziua. incerc sa aflu niste informatii de la anaf si raspunsurile primite sunt foarte vagi. Am deschis de curand o asociatie sportiva non profit, cu scopul ... (vezi toată discuția)
Persoanele fizice autorizate au posibilitatea să susțină entitățile nonprofit cu 3,5% din impozitul anual? BDT58 BDT58 Persoanele fizice autorizate au posibilitatea să susțină entitățile nonprofit cu 3,5% din impozitul anual. prin depunerea Declarației 230. Există model ... (vezi toată discuția)