avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier

Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum întrebarea ....
Trebuie sa aduc semnătura tuturor locatarilor din bloc sau este nevoie doar pe plan orizontal cel din stânga și cel din dreapta și pe plan vertical cel de sus și atât deoarece in jos nu putem merge .Eu sunt la partier .... Ce ziceți ,imi ajunge doar semnătura la cel de sus și cei lateral ??
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Jvs81, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 15:17, 23 Aprilie 2024
Multumesc

latka a scris:

Fix la problema dvs. v-am explicat, dar nu pricepeți. Înainte a fost o banca, o altă conventie, un alt acord, un alt aviz. I-ați schimbat destinația din banca, în pizzerie, va trebuie un nou acord, un nou aviz. Citiți art 40 alin 1, din legea asociațiilor de proprietari, sunteți în cazul "precum și a spațiilor cu o alta destinație", pe care-l schimbați din banca în pizzerie. Asa ați obține aviz pentru un birou notarial și mâine va faceți discoteca, poimâine spălătorie, șamd Pentru fiecare gen de activitate vecinii direct afectați trebuie să-și dea acordul. Nu e totuna sa ai vecin un birou notarial sau o spălătorie, de aia se vorbește de acea convenție.


În primul rând, trebuie schimbată destinația spațiului din spațiu comercial în destinație alimentară. Altfel nu obține autorizația sanitară. Fără aceasta, nu poate funcționa.
Buna ziua, am un spatiu comercial din constructie la parterul unui bloc.
A functionat 5 ani o farmacie.
Ce acorduri sau aprobari imi trebuie de la asociatie pentru primarie?
Intreb deoarece, acum, fara nici un motiv un locatar de deasupra spatiului nu doreste sa.si dea acordul Eu am urmat traseul de aprobari de la asociatie
Se poate obtine acordul DOAR de la CEX ?
Multumesc !
Nu se poate fără acordul vecinilor direcți. Va trebui sa-l dati in judecata pe vecinul respectiv, dacă nu are motiv și să obțineți prin instanță acel acord.
Daca @ Iuliandumitru7567 citea tot topicul, ar fi inteles ca, desi spatiul este "comercial" din proiectare/constructie, una esta sa functioneze o farmacie si alta sa functioneze un atelier de reparat burlane sau acordeoane, ce ziceti ?
Spatiul este comercial, dar pentru a vi se da un raspuns corect trebuie sa ziceti ce activitate doriti sa faceti acolo . Cititi mai sus raspunsurile date deja. S-ar putea ca vecinul dvs. sa aiba dreptate si-l puteti actiona in instanta degeaba...

Alte discuții în legătură

Buna ziua!detin un apartament la parter pe persoana fizica, il ... shoricica shoricica Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana fizica, il pot inchiria unei firme? in ce conditii isi poate desfasura acolo o activitate privata? (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)