avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce pot face impotriva unor chiriasi care au lasat apt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce pot face impotriva unor chiriasi care au lasat apt plin de gandaci?

Buna ziua,
am vazut multe intrebari pe Forumuri din partea chiriasilor, care inchiriaza apartamente cu gandaci.
Eu vin cu intrebarea inversa: ce sa intampla daca eu, proprietar, am dat spre inchiriere, un apartament curat, fara probleme cu gandacii, iar acum, la 1 an de la inchiriere, chiriasii pleaca, iar noii chiriasi spun ca apartamentul este plin.
In tot acest an chiriasii nu au mentionat niciodata ca ar fi probleme. Au spus doar acum, cand au fost intrebati, ca au aparut cativa in bucatarie si ca au incercat cu sprayuri, iar pe mine, dat fiind ca locuiesc in Germania, nu au vrut sa ma deranjeze, pentru ca oricum nu ii puteam ajuta. Dna fiind gravida, a spus ca iesea oricum din calcul o dezinsectie profesionista, pentru ca ii era teama.

Probleme in cei 10 ani dinainte, cat am stat eu in apartament, nu au fost. Niciodata!
Deja am chemat o firma de dezinsectie, ma va costa aproape 700 lei (vor da de 3 ori).
Pot opri aceasta suma din garantie?
Apartamentul a fost inchiriat cu contract inregistrat la ANAF.
Menttionez ca locuiesc in Germania si nu am fost de fata la predarea apartamentul. Chiriasii si-au transferat pur si simplu cheile la 1 oct. In aceste 7 zile, noii chiriasi nici nu au putut locui in apartament, drept pentru care am renuntat si la chirie pe 14 zile (minim).

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
Alina578, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:46, 7 Octombrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Alina578 a scris:


V-ar deranja o clauza legata de gandaci? Cum ca ar trebui sa acceptati la 3 sau 6 luni e dezinsectie? In loc sa va bucurati ca proprietarul se ingrijeste de igiena locuintei in care stati?

Eu totusi as vrea sa stiu pe viitor: cine are obligatia de a face dezinsectia periodica in apartament (pt ca evident trebuie facuta) - chiriasul sau proprietarul?

D-na nu am intentionat deloc sa va atac, daca vi s-a parut asa. V-am expus problema din punct de vedere legal. Si da, am fost in situatia chiriasilor dvs.,, acolo a fost situatia mai grava, nu ne-a informat nimeni de problema, iar gindacii dadeau bairam de cum incepea seara. S-au incercat toate metodele posibile, cu eforturi de a ingradi orice cale de acces. Cu dezinsectii oficiale si neoficiale. Tot au ramas pe ici-colo. Daca exista in bloc, gasesc cai de acces pe care nu ti le poti imagina. Trebuie ca tot blocul sa faca dezinsectie.

Nu m-ar fi deranjat sa stiu de la inceput despre asta (poate ca as fi avut retineri legate de contract). si nu m-ar deranja nici clauza, insa problema, dupa cum v-am spus e mai complicata. Apreciez efortul, Insa nu chiriasii anteriori trebuie facuti vinovati, nu cred ca puteti dovedi ceva legat de faptul ca au dus ei la aparitia si inmultirea gindacilor. Asta e singurul lucru pe care l-am subliniat.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglementari legale privind obligativitatea asigurarii periodice sau la nevoie a dezinsectiei de catre asociatia de proprietari iuliandrv iuliandrv in ultimele 3 saptamini si fac de cap gindacii de bucatarie si de canal in blocul in care locuiesc. desigur sunt citiva proprietari care probabil maninca supa ... (vezi toată discuția)
Invazie gandaci Adriana68 Adriana68 Dupa anveloparea blocului, ne-am trezit cu invazie de gandaci. Degeaba fac eu in apartament deratizare, caci vin de la vecinii de aprtament cu care am ... (vezi toată discuția)
Problema cu gândaci în apartament Mihai117 Mihai117 Bună ziua, dețin un apartment dat in chirie, iar de când a venit căldură chiriașii se plâng ca au gândaci și amenință ca pleacă. Problema provine ... (vezi toată discuția)