avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Pt stabilirea vechimii in vederea acordarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Pt stabilirea vechimii in vederea acordarii sporului ...

Buna ziua! Pt stabilirea vechimii in vederea acordarii sporului de vechime( suntem o societate cu capital de stat care inca mai acorda acest tip de spor in transe de vechime) un nou salariat aduce adeverinta cu vechime la o alta firma la un contract cu timp de lucru 2 ore. Se poate folosi petioada de timp pt stabilirea transelor de vechime cs si la un salariat cu timp de lucru 8 ore, sau se diminueaza in conformitate cu timpul de lucru.? Teoretic ziua lui de lucru a fost stabilita la 2 ore prin Cim, asa incat 1 an vechime la 2 ore ar trenui sa fie egal cu 1 an vechime la 8 ore. Pierderea este la stabilirea punctului de pensie. Este corect rationamentul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 12 Octombrie 2020
Despre ce perioada este vorba si daca in acea perioada a mai avut si alte c.i.m. pe care le=-ati luat in considerare?
Este vorba despre un cim intre 2019-2020 la 2 ore. Nu s-a suprapus ci alt con. Multumesc!
In acest caz . vechimea pentru perioada lucrata cu 2 ore/zi = vechimea lucrata pentru o perioada cu 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim cu timp partial versus spor de vechime in unitate SimonescuC SimonescuC Va solicit un punct de vedere referitor la salariatul cu CIM partial (1 ora/zi-7 ore/zi) din punct de vedere al acordarii sporului de vechime conform C.C.M. ... (vezi toată discuția)
Calcul tarif / ora suplimentara leonora leonora Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la calculul orelor suplimentare si va rog,daca se poate,sa ma ajutati cu un raspuns.Ma aflu intr-un proces in care ... (vezi toată discuția)
Cum se ia in calcul vechimea pentru 1/2 norma de lucru? un salariat ... acameliac acameliac Cum se ia in calcul vechimea pentru 1/2 norma de lucru? Un salariat lucreaza 4 ore/zi, timp de 1 luna. Altul, 8 ore/zi, timp de 1 luna. Salariile lor sunt ... (vezi toată discuția)