avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Obligativitatea purtarii masti langa scoli
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Obligativitatea purtarii masti langa scoli

[Obligativitatea purtarii masti langa scoli] Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, va rog sa-mi spuneti ce baza legala au autoritaritile pentru a impune purtarea mastii in aer liber daca persoana se afla la 100m de scoli.

Mi se pare cel putin o decizie aberanta, la fel ca multe altele date anul acesta care au fost anulate in instanta pentru ca nu erau constitutionale, deci stim deja de tendinta statului de a ne abuza libertatile. Sa ne intelegem, transmisia in aer liber este foarte putin probabila, iti trebuie contact cu persoana 15 min in spatiu inchis in general. Daca era asa de usor sa iei COVID doar pentru ca treci 1 secunda pe langa o persoana aflata la 2m pe strada, eram toti infectati pana acum.

Va rog sa-mi spuneti cum se poate ataca in instanta decizia in sine (nu am de gand sa astept sa vina prima amenda, abuzurile astea trebuie aplatizate de la radacina) sau cum se poate obtine o exceptie medicala pentru ca eu chiar nu respir bine cu masca pe fata. Eu respir mai mult pe o nara din cauza unor cornete umflate.

O port destul in magazine, cand stau afara vreau si eu sa respir normal.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
AES87, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:39, 17 Octombrie 2020
Din pacate asa este situatia.

Pe partea cu restrangerea in general a drepturilor, ma referam la situatia generala dinainte de anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce trebuie purtata masca in starea de alerta si nu exista aceasta obligatie in starea de urgenta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Raspunsul este simplu. S-a constatat ca este necesara purtarea mastii foarte tarziu la nivel mondial. Nu este vorba de incalcarea unor drepturi ... (vezi toată discuția)
Este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu ... eduard27 eduard27 este legala amendarea persoanelor care nu poarta masca in spatiu deschis? (vezi toată discuția)
Obligativitate purtare masca in spatii publice inchise misu77 misu77 Buna ziua, Este obligat un copil de 3 ani sa poarte masca intr-un spatiu public inchis,transport in comun etc? Multumesc! (vezi toată discuția)