avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament in bloc nou neconstruit inca.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament in bloc nou neconstruit inca.

Buna ziua,
Am o intrebare legata de achizitia unui apartament intr-un bloc nou care abia acum incepe sa se construiasca in Bucuresti.
Observ ca apartamentele incep sa se vanda repede inca din faza de proiect, doar pe baza unui precontract, a unei promisiuni ca blocul va fi construt in 1 an si jumatate.
Constructorul a mai facut in aceeasi zona multe blocuri in anii precedenti, dar, acum cu pandemia, ma gandesc ca sunt riscuri mult mai mari.
Ce pot sa fac, ce sa solicit sa fie trecut la precontract, sau cum ma sfatuiti sa procedez ca sa nu risc sa pierd banii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:53, 11 Octombrie 2020
cel mai bine este sa apelați la un avocat sa va întocmească actul.ori o promisiune de cazare ori antecontract.sunt multe probleme cu dezvoltatorii..mai ales acum
Da, veti avea nevoie de avocat pe durata negocierii contractului și nu o singura data.
Nu va este suficienta o singura consultanta juridica.
Sunt insa riscuri mari chiar si daca ati avea cel mai bun avocat in materie de contracte pentru ca exista multi factori pe care avocatul nu i-ar putea controla.
Poziția dvs. contractuala este una supusa riscului.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobiliara, riscuri BurzoAlin BurzoAlin Buna ziua, Am o intrebare in urma unu sfat primit de la o persoana pe \\\\"fuga\\\\" Achizitionez un apartament s-a facut un precontract cu un avans de ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa in construcție Roxanagul Roxanagul Buna ziua, Sunt singura moștenitoare a mamei mele care a decedat acum 2 luni. Pe lângă alte titluri de proprietate, avem si o casa in construcție, pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt interesata de achizitia unei garsoniere intr-un ... elena_tro elena_tro Buna ziua. Sunt interesata de achizitia unei garsoniere intr-un bloc nou iar proprietarul mi-a comunicat ca detine toate autorizatiile de constructie, mai ... (vezi toată discuția)