avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Am facut o comanda pentru un bun cu o ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Am facut o comanda pentru un bun cu o folosinta de ...

Buna ziua,
Am facut o comanda pentru un bun cu o folosinta de lunga durata, Intelegerea cu operatorul economic asupra caracteristicilor bunului a fost fata in fata dar si pe email , costul stabilinduse pe email.
Contract nu am primit insa factura si dovada platii o am. Nota de receptie pentru montarea bunului nu am. Produsul dupa aprox jum de an de folosire a devenit neconform avand vicii ascunse.
In acest caz, se poate lua la raspundere op. economic pentru aducerea produsului in conformitate? Daca da, puteti sa imi dati si un nr de lege?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 12:49, 14 Octombrie 2020
Art.1707 Garantia contra viciilor bunului vandut, art.1710 Efectele garantiei din Codul de procedura civila reglementeaza situatia relatata de Dvs.
Multumesc de raspuns,
Este cumva mentionat ca nu este nevoie de contract pentru a trage la raspundere op economic legat de neconformitatea produsului ci o factura/chitanta ar ajunge?
Multumesc
Factura fiscala nu poate tine loc de contract, un contract presupune acordul partilor. Pe de alta parte, daca aceea factura a fost acceptata la plata de catre debitor atunci sigur ca a existat un acord de vointa al partilor; chiar daca nu s-a materializat intr-un contract de forma scrisa (art.46 Cod comercial).

Vânzãtorul poate fi tras la rãspundere pentru vicii ascunse chiar si fara contract. În cazul Dvs existã comandã, deci iarasi putem vorbi de contract cu toate ca nu exista un inscris denumit contract.

În prima fazã adresati ANPC-ului daca nu veti fi multumit cu solutia data de acestia puteti adresa instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
Zsuzsanna Lukacs, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)