avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Logodnicul meu are un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Logodnicul meu are un contract de ingrijire cu uzufruct ...

Buna seara! Logodnicul meu are un contract de ingrijire cu uzufruct viager cu 2 bătrâni , de 5 ani de zile, .Bătrânii au un fiu pe care l-au dezmostenit. In acești 5 ani , logodnicul meu s-a îngrijit de tot ce a fost nevoie , i-a dus la spital cand a fost nevoie, le-a cumpărat medicamente, s-a ingrijit ca in fiecare iarnă sa aibe lemne pentru foc , si multe altele. Bătrânii sunt destul de dificili, iar de anul acesta bătrână a început să creeze tot felul de bârfe si minciuni. Între timp se pare ca au reluat legatura cu fiul dezmostenit , si nu le mai convine nimic , tot ne amenință ca vrea sa "rupa" contractul. Intrebarea mea este dacă poate sa faca acest lucru , nu mi se pare corect ca dupa 5 ani de zile de chinuri , de bani cheltuiti si multe de suportat si indurat , sa rămânem asa , ce poate sa faca logodnicul meu , avem o multime de dovezi si martori care pot sa contrazică orice spune barana. Ajutati-ma cu un sfat , va rog frumos!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:55, 19 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca obligatia de intretinere nu este nesocotita, atunci nu poate opera sanctiunea rezolutiunii.

Va sugerez sa pastrati orice inscris doveditor care atesta prestatia efectuata.

Totodata, sa exista persoana care au cunostinta despre modalitatea in care este indeplinita obligatia contractuala de intretinere.

Aceasta este determinata prin contract.Lecturati atent clauzele contractuale.

Simpla optiunea a creditorului obligatiei de intretinere nu atrage sanctiunea rezolutiunii.

Instanta de judecata constata si pronunta aceasta sanctiune.

Numai in ipoteza in care obligatia nu poate fi realizata efectiv poate opera o cauza de ineficacitate a actelor juridice.

Inregistratile audio/ audio-video sunt acceptate ca mijloace de proba, acestea reprezinta mijloace materiale de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de la soacra mea, cu clauză de întreținere, o casă+teren. acum refuză s-o mai ajut cu bani și mă amenință că mă cheamă în judecată să anulăm contractul. se poate așa ceva? balanconstantin balanconstantin am cumparat de la soacra mea 1000 mp teren pe care se afla si o casa, in contract se specifica faptul ca ma oblig s-o intretit pe timpul vieti si totodata isi ... (vezi toată discuția)
Batrana nu doreste sa o intretin decat in caz de neputiinta biancadet biancadet Voi face un contract de intretinere(notarul mi-a spus ca e cea mai buna varianta) cu o batrana de 84 ani care e intr-o stare f buna pentru varsta ei. Dansa nu ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere ContSters344547 ContSters344547 Buna seara! Va supun atentiei speta urmatoare: A face contract de intretinere cu B(fiul acestuia) in schimbul unui imobil.Contractul s-a facut standard ... (vezi toată discuția)