avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Angajat în Anglia cu contract nedeterminat, lucrez de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Angajat în Anglia cu contract nedeterminat, lucrez de la distanță din România în urma crizei Covid, cum plătesc taxele?

Buna seara, sunt angajat pentru o companie din UK de 5 ani de zile cu un contract nedeterminat si platesc taxe tot in UK (National Insurance).
In urma crizei Covid am inceput sa lucrez permanent de la distanta, am revenit in Romania din Martie iar in tot acest timp am platit taxe tot in UK, nestiind cand ma voi intoarce.
Pentru ca au trecut 6 luni de cand sunt in Romania, din ce am inteles sunt rezident fiscal acum aici si cred ca voi ramane in continuare avand posibilitatea de a lucra de la distanta.

Ce obligatii fiscale am fiind angajat permanent in UK si platind taxe acolo?
In Declaratia Unica trebuie sa atest platirea impozitului in UK, pentru a evita dubla impozitare sau sunt nevoit sa imi deschid un PFA si sa nu mai platesc taxe in UK?
Avand PFA se pierde automat contractul nedeterminat, practic nu voi mai fi angajatul companiei?
Pot ramane angajat permanent la aceasta companie si sa platesc doar taxe in Romania sau este mai rentabil sa imi infiintez un PFA?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
nickfire88, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatie fiscala pentru persoanele care lucreaza remote josephine234 josephine234 Lucrez pentru o companie din US, am visa de work in US si platesc taxe in US. Dar o parte din job-ul meu este efectuat si remote, din Romania. Drept urmare, eu ... (vezi toată discuția)
Lucrez in italia ca si dipendente - unde si ce trebuie sa platesc? stefovy stefovy Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: - pana in sept 2015 am locuit in Bucuresti si lucrat doar in Ro ca si angajat al unei multinationale - ... (vezi toată discuția)
Pentru un cetatean roman plecat in uk foravis foravis In ce masura sunt adevarate urmatoarele pentru un cetatean roman plecat in UK? \"Daca un rezident sau un cetatean UK este salariat sau actionar sau ... (vezi toată discuția)