avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu fratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu fratii

Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor
Eu nu sunt in tara iar fratii mei au inceput sa culeaga via fara voia mea
Eu am aranjat cu un prieten sa se ocupe de vie si sa o culeaga cand e gata dar fratii mei au intrat in curte si sau apucat de treaba fara sa ma anunte
Ce fac in situatia asta?
Pot sa le interzic legal sa mai intre in curte?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
Marbe, utilizator
Cel mai recent răspuns: mdori , utilizator 12:46, 29 Octombrie 2020
Da. Fratii va pot vinde sau dona cotele lor din imobilul pe care il luati dvs si astfel, dvs va intregiti dreptul de proprietate.
De regula, partajul la notar presupune intocmirea documentatie cadastrale si intabularea tuturor bunurilor care se partajeaza.
In multe cazuri, nu toti mostenitorii dispun de resursele necesare pentru a pregati documentatia pentru tot ce se imparte.
Si atunci, coproprietarul care si-a facut documentatia cadastrala si intabularea bunurilor pe care le preia, poate incheia cu ceilalti un contract de vanzare/donatie. Iar pentru restul bunurilor, raman in continuare in indiviziune.
Mulțumesc pt răspuns. Poate fi o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune notar tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după ... olga2011 olga2011 Tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după bunicu,o casa și ceva teren.In 2018 tata decedează(mama trăiește),eu sunt singurul dintre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, referitor succesiune.suntem 3 frați, doi am primit ... ddena ddena Buna ziua, referitor succesiune.Suntem 3 frați, doi am primit de la părinți fiecare un teren iar al 3 lea frate a primit casa și restul. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)