avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca o companie a aplicat la IMM Invest, exista ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca o companie a aplicat la IMM Invest, exista anumite articole ...

Daca o companie a aplicat la IMM Invest, exista anumite articole prin care angajatorul nu poate inceta cim-ul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 29 Decembrie 2020
Una dintre conditii este : să nu disponibilizeze personalul existent de la data intrării în vigoare a legii până la 31 decembrie 2020.

In opinia mea, disponibilizare = Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului , care poate fi individuală sau colectivă = art.65 C.mun, respectiv art.68 C.mun.
Multumesc! articolul 55b, si 31, alin. 3, nu s-ar incadra in disponibilizare...
Intr-adevar, cele doua articole nu se incadreaza in disponibilizare.


Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, cele doua articole nu se incadreaza in disponibilizare.

Numarul de angajati pentru cei care au aplicat la imm invest trebuie sa fie acelasi si la 31 decembrie, ca si in momentul aplicarii? Multumesc!
... beneficiarii acestui program nu mai sunt obligaţi să păstreze numărul de an­gajaţi pe care îi aveau înainte de criza coronavirusului, ....

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art .55lit.b mirusaby mirusaby Daca un cim, se incheie cu art.55lit.b, angajatul respectiv poate beneficia de somaj? Multumesc! Va rog .... (Sau cu ce ar trebui sa inchid acel cim , ca ... (vezi toată discuția)
Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - perioada de proba buna ziua , am nevoie de o confirmare ... alina.bratu alina.bratu Incetare CIM - perioada de proba Buna ziua , am nevoie de o confirmare din partea dumneavoastra : contractele de munca care inceteaza in perioada de ... (vezi toată discuția)