avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris + comportament discriminator din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris + comportament discriminator din partea angajatorului ...

Avertisment scris + comportament discriminator din partea angajatorului
Cel mai recent răspuns: smarochin , utilizator 11:13, 22 Noiembrie 2020
Care este nelamurirea ?
Buna seara,
In urma unui sir de intamplari am fost sanctionat de catre angajator cu avertisment scris.
Avertismentul a fost trimis prin e-mail si ulterior mi s-a comunicat, tot prin e-mail, ca acesta a fost notat de catre dep. resurse umane.
Este indeajuns informarea prin e-mail sau trebuie trimis in format fizic catre mine?
1. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente -Tribunalul in raza caruia domiciliaza salariatul - in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

2. In situaţia reglementată de art. 252 alin. (4) din Codul muncii se reglementează expres modalitatea de comunicare a deciziei de sancţionare disciplinară "Comunicarea se predă personal salariatului, cu semnătura de primire ori, în caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandată, la domiciliul sau reşedinţa comunicată de acesta".
Decizia comunicată prin poşta electronică trebuie să respecte cerinţele formale impuse de Legea nr. 455/2001 referitoare la înscrisul în formă electronică.
- extras pct.52 din DECIZIE nr. 34 din 24 octombrie 2016privind interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 77 din Codul muncii cu referire la art. 278 alin. (1) din Codul muncii şi art. 1.326 din Codul civil pronuntatade ICCJ - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept -
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Asadar, angajatorul decide.
Dacă erați discriminat pt motive de rasă,sex ,religie,orientare sexuală era o problema faptul că dintre mai multi fumători au fost sancționați disciplinar o parte sau doar dvs nu este o discriminare în nici un caz..

Alte discuții în legătură

Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)
Referat=avertisment scris? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Mi s-a comunicat (verbal)ca daca refuz noul program comunicat de la sediu,mi se va face REFERAT,si la trei asemenea referate,voi fi concediat!Luminati-ma si pe ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)