avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clinicile medicale private sunt sau nu unități ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clinicile medicale private sunt sau nu unități sanitare publice?

Clinicile medicale private sunt sau nu unități sanitare publice?
Conforma art. 4 alin 1 din OUG 147/27.08.2020:
Angajații sistemului național de apărare, ordine publica și securitate nationala, angajații din penitenciare si personalul din unitățile sanitare publice nu beneficiază de zile libere prevazute la art. 1.
Soția mea lucrează la o clinica medicala privata motiv pentru care cei din conducerea unității mele au refuzat sa imi plătească acel procent prevazut de lege ca urmare a faptului ca ambii părinți mergem la munca și scolile sunt închise.
Totuși clinica medicala la care lucrează soția mea, deși este cu capital privat este publica și chiar are contract cu CAS.
Este corecta decizia lor de a nu îmi acorda acel procent?
Daca decizia lor nu este corecta va rog sa ma ajutați cu o lege, un articol ca sa ma pot justifica în fata lor.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
bozzont, utilizator
Cel mai recent răspuns: bozzont , utilizator 16:05, 29 Octombrie 2020
OUG 147/2020
art. 8
Prevederile prezentei ordonanțe de urgență se aplică tuturor angajaților din sectorul public și privat, pe toată perioada de limitare sau suspendare a cursurilor în unitatea de învățământ sau a activității serviciilor de zi destinate persoanelor cu handicap, pe perioada stării de alertă și după încetarea acesteia, dar nu mai târziu de finalizarea cursurilor anului școlar 2020-2021.
Știu prevederile legii.
Ma intereseaza doar interpretarea art 4 alin 1, respectiv dacă toate unitățile sanitare sunt unități sanitare publice chiar daca au capital privat. Este singurul lucru care nu il înțeleg referitor la aceasta lege.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 147/2020 cine se încadrează pentru a primi bani? Filip Adiel Filip Adiel Buna ziua! Sunt medic dentist la privat iar soția lucreaza la un spital de Stat. Ea a facut cerere catre angajator pentru a primi cei 75% din venit pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cumnata mea lucrează intr o unitate militară ca ... Cassandra2017 Cassandra2017 Buna ziua. Cumnata mea lucrează intr o unitate militară ca si civil . I se acorda zile libere platite cu 75% din salariu pentru a supraveghea copilul pe ... (vezi toată discuția)
Referitor la oug 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar ... tincuirina tincuirina Referitor la OUG 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar si sotul realizeaza venituri impozabile sin activitati independente, pot beneficia de o majorare ... (vezi toată discuția)