avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, cu recunoașterea bunului dobândit pe timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, cu recunoașterea bunului dobândit pe timpul căsătoriei

Bună ziua m-am căsătorit cu soțul meu în anul 2011,eu am avut un imobil, mașina, alte bunuri, în anul 2015 mai am înstrăinat imobilul , cu suma cu care am vândut acel imobil , am achiziționat alt imobil, în luna septembrie, dar am fost obligata de notar sa îl trec și pe soț, acum după 5 ani am divorțat, și el îmi cere jumătate din casă, nu ne putem înțelege nicicum, îmi puteți da un sfat ce anume pot sa fac, sau cum sa formulez partajul?
Cu recunoașterea bunului exclusiv dobindit pe timpul căsătoriei?
Precizez ca eu cum am primit sentința de divorț, în prima instanta, fiindcă mai este termenul de 30 de zile pt apel, am plecat de acasă, fiindcă la fostul soț ia expirat ordinul de protecție, și a revenit la domiciliu, și cum a venit scandal și politie din nou, am luat copii și am plecat, el după, a spart tot prin casa și nu știu ce sa ma fac, dacă s-ar justifica o evacuare cu ordonanță presidentiala?
Mulțumesc pentru răspuns, anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
Ineu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:53, 2 Noiembrie 2020
Buna ziua,
Ati avut avocat?
Daca da... trebuia sa dovediti impreuna cu acesta provenienta banilor din care ati cumparat casa in timpul casatoriei, mai exact ca acestia provin din vanzarea unui bun propriu al dvs. dobandit inainte de casatorie.
Daca nu ati avit avocat... consultati urgent unul.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Încă nu i-am dat drumul la partaj dar as vrea săptămâna viitoare fiindcă el sparge tot în casa, am acte normal, contract de vânzare cumpărare, cu suma cu care am vândut garsoniera, cu aceeași suma am luat și casa.
Atunci nu mai asteptati si consultati un avocat.
Cu ajutorul acestuia faceti si plangere penala pentru distrugere si cereti evacuarea acestuia din imobil si efectuarea unui inventar a lucrurilor distruse pentru a cere de la dumnealui contravaloarea acestora.
Doar prin instanta se poate stabili ca bunul e doar din banii dvs.mai puteyi promova un ordin de protecție.consultati urgent un avocat specializat
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
Antoanela Geaman, Avocat
Puteti face plangere pt distrugere, da rnu puteti cere evacuarea lui, cat in acte e si casa lui.
Nu puteti cere nici ordin de restrictie si protectie cat dvs ati plecat din casa si nu are intentia de a va cauta.
Ati gresit ca ati plecat din casa si nu ati chemat politia la fata locului cand face scandal.

Alte discuții în legătură

Bună seara!asa cum am mai scris ma aflu in proces de divort...am ... Jane14 Jane14 Bună seara!Asa cum am mai scris ma aflu in proces de divort...am plecat de 5 luni de acasa...in urma cosultarii raspunsurilor de la dvs. Am venit la ... (vezi toată discuția)
agresare si amenintare cu moartea - spatiu privat. probe audio-video legale ? ContSters144699 ContSters144699 Sunt divortata din 2009 si nu am facut decat partaj imobiliar , mie revenindu-mi un imobil, ca drept de proprietate deplina,iar lui fostul domiciliu ... (vezi toată discuția)
Sotia poate sa dea afara sotul din casa ei? 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Prietena mea are un apartament cumparat inaintea casatoriei unde locuieste in prezent cu sotul. Nu se mai inteleg , s-au hotarat sa divorteze la ... (vezi toată discuția)