avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cei care au grupă și locuiesc în zone poluate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cei care au grupă și locuiesc în zone poluate beneficiază de cei 2 ani la ieșirea la pensie?

Cu respect va întreb eu beneficiez de ieșirea la pensie mai devreme cu cei 2 ani care se acorda celor care au locuit în zone poluate dacă am și grupa 1.?
. Menționez ca locuiesc de când m-am născut în aceasta zonă.
Cel mai recent răspuns: emanuela86 , utilizator 18:18, 19 Februarie 2021
Conditii:
-Varsta standard - 5 ani
-Stagiul complet de cotizare
Pentru ct66: daca aveti stagiul complet de cotizare de 35 ani( sau mai mult) si varsta de 63 ani, puteti solicita pensie anticipata partial fara penalizare conform art 65 (5) din Legea 263/2010("Zoicas"), cu conditia sa aveti domiciiul minim 30 ani in zona poluata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere varsta de pensionare vanatorul vanatorul Buna ziua, Locuiesc intr-un oras in care a functionat un combinat chimic, motiv pentru care s-a aprobat reducerea varstei de pensionare cu doi ani. Va rog ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 61 ani, 38 ani cotizati si beneficiez de reducerea ... Iordan C Iordan C Buna ziua, Am 61 ani, 38 ani cotizati si beneficiez de reducerea varstei de pensionare pentru ca locuiesc de mai mult de 30 de ani in zona ... (vezi toată discuția)
Se pot cumula reducerile varstei de pensionare ? mauritz mauritz Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ... (vezi toată discuția)