avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator cu practici abuzive
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator cu practici abuzive

În urma refuzului de a-mi introduce-n apartament surse suplimentare de radiaţii electromagnetice, prin apometrele cu unde radio impuse de asociaţie fără a cere acordul proprietarilor, administratorul refuză să-mi mai preia citirea aparatelor clasice. Are vreo lege de partea lui care să-i faciliteze această practică pe care eu o resimt abuzivă, aproape mafiotă, de intimidare? Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: zoe-psy , utilizator 16:44, 23 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are absolut nici un drept. Administratorul nu face parte din conducerea asociației, conform legii este un angajat.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
latka, moderator
Mulţumesc! Mă ajută să ştiu.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka....Eu va contrazi totusi.In legea 241/2006 scrie astfel :
b) în condominiile în care apa caldă este distribuită în sistem vertical, pe lângă condițiile de la lit. a), utilizatorii trebuie să mai asigure, pe cheltuiala lor, montarea de contoare de apă cu citire la distanță în toate locurile de consum al apei calde din proprietatea individuală; în toate proprietățile individuale din condominiu se montează, cu avizul operatorului, același tip de contor care este utilizat ca aparat de măsură a consumului individual de apă caldă și se verifică metrologic la scadență;

a) în toate locurile de consum al apei reci și al apei calde din proprietatea individuală, se montează, pe cheltuiala utilizatorului, numai contoare de apă cu citire la distanță care sunt utilizate ca aparate de măsură a consumului individual și se verifică metrologic la scadență


Ori dvs spuneti ca nici verificarea metrologica nu este necesara.
Parerea mea, ca administrator, este ca numai cine are ceva de ascuns va refuza sa monteze un astfel de contor .Mai ales daca toti au pus la fel si exista o hotarare a AG. Daca nu exista posibilitatea financiara, i se poate trece proprietarului esalonat in lista de intretinere sau sa i se scada din fondul lui de reparatii.
Asta este doar parerea mea!
Cind am spus eu ca nu se verifica metrologic ???

Dvs, vorbiti de cu totul altceva si nu citati corect tot articolul:
Articolul 31
(1) Furnizarea/Prestarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare se realizează numai pe bază de contract de furnizare/prestare, care poate fi individual sau colectiv.
(2) În vederea trecerii la încheierea contractelor individuale, contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat cu utilizatorul colectiv se poate rezilia, la cererea acestuia, numai cu acordul scris al tuturor proprietarilor, exprimat prin hotărârea adunării generale a asociației luată cu unanimitate de voturi, și după achitarea la zi a tuturor debitelor datorate către operator.
(3) În condominiile cu sistem de distribuție verticală a apei reci/calde este admisă încheierea de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) în toate locurile de consum al apei reci și al apei calde din proprietatea individuală, se montează, pe cheltuiala utilizatorului, numai contoare de apă cu citire la distanță care sunt utilizate ca aparate de măsură a consumului individual și se verifică metrologic la scadență;
b) în toate proprietățile individuale din condominiu se montează, cu avizul operatorului, același tip de contor;
c) certificatele metrologice emise de producător/laboratorul autorizat metrologic pentru contoarele de apă cu citire la distanță montate în toate proprietățile individuale se predau operatorului.

Deci este exact cum am spus, doar la trecerea la contorizare individuala..

Utilizatorul care a deschis subiectul spune de cu totul altceva, nu e vorba de contorizare individuala.

In cazul contorizarii individuale se face verificare metrologica din doua motive:
1. Apometrele respective nu mai sunt repartitoare de costuri, de aceea se incadreaza in NML 003-05.
2. Dupa cum ati observat in lege, din momentul instalarii, certificatele metrologice initiale se predau operatorului, dupa aia e treaba lui.Este obligat prin lege asa ceva, sa se ocupe in continuare de verificarea metrologica.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


vali m a scris:

ca administrator, este ca numai cine are ceva de ascuns va refuza sa monteze un astfel de contor



Da, am de ascuns, de apărat, o sănătate pe care n-o vreau şubrezită de unde electromagnetice cumulative, mai ales că legea nu-mi impune acest lucru.

În plus, nu toţi ne-am născut cu spinarea plecată şi cuşma-n mână, buni executanţi ai ordinelor unor administratori plăcut-momiţi, probabil, de nişte comisioane frumuşele încheiate cu firmele de apometre cu emiteri.

Există pe piaţă apometre mult mai performante, dar acelea-s indezirabile, pare-se, neexistând un comerţ-negru pentru a ni le dicta.

În casa-mi, vreau să fiu decident, nu subordonatul cererilor abuzive ale unora sau altora.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Contoare inteligente de apa bomboana bomboana Daca o firma particulara autorizata de apa Nova vine intr un bloc si monteaza apometre cu citire radio, firma trimite la administratie facturi precum la gaze ... (vezi toată discuția)
Cerere explicare sume la intretinere caz concret: - au fost schimbate ... us3r us3r Cerere explicare sume la intretinere Caz concret: - au fost schimbate apometrele in aproape tot blocul, trecandu-se la apometre radio - eu si cativa ... (vezi toată discuția)