avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... OUG 163/2020 - constituire vechime 6 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

OUG 163/2020 - constituire vechime 6 ani

OUG 163/2020 - asigurare retroactive in baza unui contract de asigurare sociala pentru o perioada de maxim 6 ani (cumparare vechime in munca). Cei 6 ani pot fi constituiti din perioade care se intind pe 8 ani? Am 3 ani integral de acoperit si inca 5 ani cu perioade incomplete si rezulta un total de 5 ani si 7 luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 4 Noiembrie 2020
Perioadele de timp pentru care se poate încheia contractul de asigurare socială și efectua plata contribuției de asigurări sociale sunt cele cuprinse între data împlinirii vârstei de 18 ani și data împlinirii vârstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In interpretarea sintagmei ''6 ani anteriori datei incheierii ... G Diaconu G Diaconu In interpretarea sintagmei \'\'6 ani anteriori datei incheierii contractului de asigurare\'\' din OUG 163/2010 asa zisa \'\'cumparare de vechime\'\', mai multi ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara vechime daca sunt pensionar grd. iii? Alvisco Alvisco Daca sunt pensionar gradul III, pe caz de boala, avand dreptul la 4 ore de munca, imi pot cumpara vechime? Fie conform actualei legi, fie conform celei care va ... (vezi toată discuția)