avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Părinții mei au divorțat de peste 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Părinții mei au divorțat de peste 10 ani. Tatăl ...

Bună seara.
Părinții mei au divorțat de peste 10 ani.
Tatăl meu a rămas în casa construită de ambii părinți, pe când noi, doi frați, am plecat împreună cu mama ca să ne refacem viața.
Din cauza costurilor ridicate și a lipsei banilor, am sfătuit-o pe mama la acel moment să nu facă partaj, deoarece atâta timp cât tatăl nostru este în viață, niciunul din noi nu se va întoarce să locuiască în casă.
În extrasul CF casa apare pe numele amândurora.
Se poate ca mama să rămână fără partea ei de casă?
Se poate ca tata să facă ceva cu casa fără știrea/semnătura mamei?
Am auzit ieri de termenul de uzucapiune și m-a pus pe gânduri.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: ValeMaria , utilizator 20:40, 13 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot să cred că acesta este un argument.

ma refeream doar la faptul ca nu puteti solicita chirie. nu plateste chirie ca sta in casa lui. putea fi obligat sa plateasca despagubiri pt lipsa de folosinta, dar cereti degeaba acum dupa atata timp, asta era ideea.
Să înțeleg că mama nu poate solicita niciun fel de despăgubire pentru toți acești ani în care a fost privată de munca ei de 36 de ani?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce spuneti, pe mama si pe cei doi copii nu i-a "privat" nimeni de nimic. Mama a ales calea asta (buna sau rea, nu e cazul sa ne pronuntam) care nu a fost tocmai in avantajul sau si al copiilor. Inteleg ca nu a dat-o nimeni afara din casa si cum casa era bun comun, putea la fel de bine sa ramana si sa schimbe dansa incuietorile. Legea nu asteapta dupa fiecare sa se simta in stare sa faca ceva sau sa nu faca. Legea da instrumente pentru ca fiecare sa isi poata exercita drepturile garantate ... tot de lege. E ca in cazul mostenirii, daca vreti o comparatie: legea iti da dreptul la mostenire dar daca nu il si exerciti, il pierzi. Un fel de "Ajuta-ma, Doamne! Da din maini, Ioane!". Incercati acum o actiune de partaj. Mama, sa incerce, nu dvs. Si veti vedea cu ce ramaneti la incheierea lui. Parerea mea e ca daca nu aveti niste bani sa ii platiti o sulta tatalui si sa ramaneti cu intreg apartamentul ca urmare a actiunii de partaj, mai bine stati cuminti deocamdata. Actiunea de partaj e imprescriptibila asa ca mama o va putea initia oricand. Insa daca se lasa cu vanzare ca urmare a neintelegerii partilor, nimeni nu se va alege cu mai nimic.
nu, e problema ei ca a ales sa stea pe afara.


ValeMaria a scris:

Să înțeleg că mama nu poate solicita niciun fel de despăgubire pentru toți acești ani în care a fost privată de munca ei de 36 de ani?

Ba da, mama a fost alungată din casă fără absolut niciun lucru personal.

Alte discuții în legătură

Tata agresiv si betiv Blabla1234 Blabla1234 Buna,am si eu niste probleme cu tatal meu. Efectiv de cand eram mica ne terorizeaza si pe mine si pe mama mea. Acum daca am crescut si ma pot duce la munca are ... (vezi toată discuția)
Ajutor (violenta domestica) sergiux3m sergiux3m Numele Meu este sergiu am 22 de ani si sunt din tulcea....poate nu are relevanta.......de ceva timp adica de vreo 6-7 ani viatza mea si a celorlanta 2 surori ... (vezi toată discuția)
Obligatii plata cheltuieli de judecata la un proces de partaj ... undrh undrh Obligatii plata cheltuieli de judecata la un proces de partaj intre frati. Detin 6/8 dintr-un imobil din 2015 (celelalte doua optimi apartin celor doi frati ai ... (vezi toată discuția)